Quality Garden Time
Quality Garden Time

Quality Garden Time

Met zo’n weer in het weekend hoef je je eigenlijk niet af te vragen waar iedereen is, buiten natuurlijk. Of aan de wandel of in de tuin… Voor mij was het even tuinweekend. Met het planten van twee heesters aan de voorzijde van de achtertuin ontstaat langzaam een plaatje wat ik voor ogen heb. Een Chinese Kornoelje(Cornus Kousa ‘China Girl’) ook wel zakdoekjesstruik genoemd, en een Rode Kornoelje(Cornus Alba ‘Siberica’) heb ik aangeplant en ingewaterd. Jeslynn was ook nog hier op zondag, die sliep heerlijk in het voor haar nieuwe bed. Ik had van het kinderbedje aan een zijde de spijlen verwijderd en vervangen door een lage plank, en daar hoorde ook vanwege het risico dat madam wel eens aan de wandel kan gaan een stevig traphekje bij.
Op de foto staat volgens mij bloeiend speenkruid, maar als iemand het beter weet, graag een reactie wat het dan wel mag zijn. De foto is vorige week gemaakt tijdens een boswandeling.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Ria van Felius

  Ik denk dat Marlou gelijk heeft wat het bloemetje betreft. De Kornoellje heb ik ook een paar keer geprobeerd, maar die wilde bij mij nooit op Scharendijke. Nu hoef ik hem niet meer 😉

 2. Go4ede morgen Sjoerd, het was een heerlijk weekend om veel buiten te zijn. Ook ik heb er van genoten geen idee welke blommekes dat zijn, maar die gele kleur vrolijkt de natuur toch weer op na de bruintinten van herfst en winter. In mijn tuin kan ik de knoppen van de ribes per dag zien groeien dus over niet al te lange tijd zie je daar weer een wolk roze staan.
  Voor vandaag wens ik je een heel fijne maandag toe.

 3. Hoi Sjoerd,

  Natuurlijk was ik ook in de tuin.
  Maar ik was nog niet echt bezig, ben te verkouden om hard te werken…
  Het gele blommeke is volgens mij een winterakoniet. Die wil ik nog steeds in de tuin hebben, omdat het een van de eerste bloemetjes is, dat na de winter bloeit en zo lekker geel van kleur.
  Ik word er vrolijk van!

  Groetjes van Marlou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.