Verkassen…
Verkassen…

Verkassen…

Vandaag staat in het teken van een verhuizing. We gaan het oude kantoorpand verlaten en betrekken een geheel nieuw gebouw op de Brightland Campus. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, mijn kamer lijkt wel een pakhuis… Was ik blij dat ik bij deze baas rustig mijn boterhammetje achter mijn PC kon opeten, vanaf vandaag zitten we ook in een kantoortuin met allemaal spelregels waar je je aan moet houden. Het zal wel wat van deze tijd zijn, en we moeten ons er maar bij neerleggen, maar echt efficiënt vind ik het niet. Iedereen krijgt een nieuwe laptop en zoekt zich maar uit waar die gaat zitten. Op de werkplekken staat een groot scherm en je krijgt een eigen draadloze muis en toetsenbord en daar mag je het mee doen. Werken op de vierkante meter. En och, nog zo’n 60 werkdagen en ik ben er vanaf… 59 na vandaag.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Frank103

  Ik zit ook in een kantoortuin, en ik vind dat helemaal niks. Helaas moet ik nog zo’n 15 jaar. Aan die regels stoor ik me helemaal niet, die kantoortuin is niets anders dan een ordinaire bezuinigingsmaatregel, dan moet de werkgever daar ook de consequenties maar van dragen! Ophalen en opbergen van mijn laptop en dossiers zijn werktijd, (in)formeel overleg doen we in de kantine en uiteraard eet ik mijn boterhammen op aan mijn bureau. Stilteplekken en bellen in geluidsdichte stoelen vind ik ook de grootst mogelijke waanzin, als ik een klant aan de telefoon heb moet ik juist achter mijn pc zitten. Om 8.30 zijn alle werkplekken bezet, mocht je te laat komen en om 10.00 een vergadering hebben dan kan je 1,5 uur in de kantine proberen te werken (mag niet, want dan kunnen onbevoegden je scherm bekijken) of naar de Starbucks gaan. En na de vergadering weer naar huis. Nee, die kantoortuin is waardeloos.

 2. Hoi Sjoerd,

  Het grote aftellen is begonnen!
  Henry had zo’n rolcentimeter uit de naaidoos gehaald en knipte er elke dag een centimeter van af.
  Moet een heerlijk gevoel geweest zijn.
  Alleen hingen zijn collega’s er ineens weer een hele meter op… dat was een geintje en toch wel wat minder.

  Groetjes en hou vol!
  Marlou

 3. Goede morgen Sjoerd, ik heb gelukkig nooit in zo’n kantoortuin moeten werken, dat was het voordeel van mijn ‘bussie’ elke paar uur een ander uitzicht . Maar je moest wel goed met je collega uit de voeten kunnen, want je zat de hele dag met elkaar op een beperkte ruimte en lunchen deed je ook samen. Ik heb in al die jaren gelukkig nooit problemen met mijn chauffeurs gehad wij waren zogezegd ‘de zigeuners van de bieb”. Maar voor jou is er een goed vooruitzicht, je hoeft maar even aan dat nieuwe systeem mee te doen en daarna ben je baas over je eigen tijd.
  Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.