Murals Heerlen – Oude kerkstraat (2)
Murals Heerlen – Oude kerkstraat (2)

Murals Heerlen – Oude kerkstraat (2)

Heerlen staat bekend bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
De mural die vandaag in de belangstelling staat is de tweede aan de Oude Kerkstraat in de wijk Schandelen. Het is de tweede van de vier werken van de Amerikaanse kunstenaar Gaia in deze straat. Het huis bevindt zich in het hart van de wijk Schandelen. Het doet denken aan de mindere tijd van deze buurt, waar heroïne gebruik en prostitutie gewoon was. Het project Operatie Hartslag in de jaren 90 heeft de buurt een stuk veiliger gemaakt. De hartslag, de papaver, en het multiculturele karakter van de buurt zijn hier symbolisch in verwerkt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Deze vind ik meer dan geweldig. Ik word er vrolijk van. Ook het idee erachter vind ik mooi. Er is een ding dat ik niet snap en dat is waarom de schildering niet doorloopt tot de grond. Nou ja, niet belangrijk hoor.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.