Roestiek Bouwgevalletje
Roestiek Bouwgevalletje

Roestiek Bouwgevalletje

bVision & Photography

Gistermiddag lekker even in de tuin gewerkt nadat ik bij kwekerij Bastin geweest was. Het roestieke bouwgevalletje van de foto stond boven op de heuvel bij de kwekerij en was gevaarlijker dan het uitzag. Als je goed kijkt zie je vaag de bijenkasten staan en waar ik stond vlogen de bijen om mijn oren. Maar dat terzijde. Hoe vaker ik in een tuincentrum kom hoe beperkter ik de keuze daar vind. Zo was ik op zoek naar dwergkornoelje, of wel de Cornus Canadensus, nergens te vinden, en bij Bastin hebben ze geloof ik nog dertig op voorraad, na mijn aankopen. En ook nog tegen een redelijk tarief en dicht in de buurt. Eigenlijk zijn ze in heel Nederland bekend om hun Lavendel, ik geloof dat ze meer dan 80 soorten hebben en zelf kweken. Ik zie ik dwaal af, de kornoelje heb ik uiteraard in de tuin gezet tussen de Chinese Kornoelje en de Rode Kornoelje, voor de eerste keer het gras gemaaid, verder het terras schoon opgeleverd en wat onkruid verwijderd. Heerlijk in de tuin böttele zoals ze Kirchroa zeggen… wat wil een mens nog meer; rust, ontspanning en lichamelijk bezig zijn tegelijkertijd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. logbankje

  Ik zag de bijenkasten al staan en vond de functie van het bouwvalletje opeens heel nuttig.
  Van de dwergkornoelje heb ik nog nooit gehoord, maar ben ook niet echt een tuin mens.
  Dit jaar is het al vroeg de tuin onderhouden. Hans

 2. hanscke

  Ik ben het helemaal met je eens. De tuincentra halen van de groothandel de planten die nu populair zijn. Toen de tuincentra zelf nog veel deden op eigen kweekgebied, was er een veel grotere verscheidenheid. Jammer. het is nu haast een modeketen geworden.
  Maar het was wel lekker weer.

 3. Waar ik woon hebben we een pracht van een tuincentrum met immens veel keus. Ik kom er graag. Het heet Global Garden. Ik wil nog wel eens iets online bestellen als ik specifieke planten zoek, want in tuincentra hebben ze die dan bijvoorbeeld nét niet. Ik heb goede ervaringen met directplant.nl. In een tuincentrum word je veel te veel verleid om meer te kopen dan je van plan was. Ach ja.

 4. Ria van Felius

  Als bijen de pik op je hebben zijn ze niet ongevaarlijk meer hoor, ik heb dat meerdere malen aan den lijve ondervonden. Nu maar hopen dat de kornoelje aanslaat.

 5. Deze heb je dus niet in Vlodrop gehaald. 😉 Ik had nog nooit van het plantje gehoord, maar ik heb ook geen tuin;-) We bakken op het dakterras, maar daar staan voornamelijk kruiden in. Bijenkasten heb je hier ook in de buurt. Daar moeten we zuinig op zijn.

  Love As Always
  Di mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.