Waterpoort achter de Minderbroeders
Waterpoort achter de Minderbroeders

Waterpoort achter de Minderbroeders

Maastricht: Waterpoort achter de Minderbroeders

De waterpoort is vernoemd naar de Minderbroeders, die in de dertiende eeuw aan de Sint Pietersstraat een klooster hebben gebouwd. Op dit punt verlaat de noordelijke jekertak de oude stad. Rechts sluit de waterpoort aan op de eerste stadsommuring die uit het midden van de 13de eeuw dateert. Links van de watertoren staat de Pater Vinck toren, de eerste toren van de tweede stadsommuring, die in het midden van de 14de eeuw werd gebouwd (© ANWB)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.