De Fordjes van V&D
De Fordjes van V&D

De Fordjes van V&D

De foto is te vinden bij het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg maar ik wilde niemand dit onthouden. Ze krijgen dan ook een ereplaats in mijn virtuele garage. De fordjes, nou ja, stammen allemaal uit rond 1930. De A-Ford heeft een 3285 cc 4-cilinder zijklepmotor met een vermogen van 40 pk. Dit was het dubbele van zijn voorganger de T-Ford. De vrachtwagens waren uitgerust met een vier versnellingsbak. Een mooie terugblik op het verleden van deze winkelketen waarvan iedereen het volgens mij betreurt dat het over is met V&D.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De middelste Ford model A is de oudste 1928/1929. De linker is een Ford model A van 1930/1931. De rechter is een Ford model AA 1930/1931.

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.