Murals Heerlen – De Griffel
Murals Heerlen – De Griffel

Murals Heerlen – De Griffel

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
De mural die deze week in de belangstelling staat kun je vinden aan de Schandelerboord in Heerlen. Daar hebben kunstenaars Ox Alien en Edo Rath op verzoek van de Stichting Street Art Heerlen een mural geplaatst op een muur van de Griffel, een school voor speciaal basisonderwijs. Het werk heet ’s nachts op het strand. Beiden zijn lid van het collectief Lastplak uit Rotterdam. Deze kunstenaars werken overal ter wereld maar hebben een vaste thuishaven, Rotterdam.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Goede morgen Sjoerd, vroeger gingen mijn kinderen in de zomer vaak met hun vrienden en vriendinnen naar het strand stookten kampvuur van aangespoeld hout en bleven er met zijn allen slapen. Maar later kwamen er lui van buiten bij die er een zootje van maakten toen is het verboden en er werd door de politie (die er alleen in de zomer is) gepatrouilleerd en het was uit met de pret.
  Maar ik heb nooit gehoord dat er in die tijd zulke aparte wezens uit zee kwamen. Leuke muurschildering dat zeker.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

 2. Ik heb één keer een nacht op het strand geslapen en nou weet ik waarom dat zo onrustig was. Ik dacht omdat ik eb en vloed in de gaten moest houden, maar dat komt dus door het gespuis wat daar rondloopt als ik die mural mag geloven.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Hoi Sjoerd,

  Wat een gezellige muur… het strand bij nacht. Jaaaa… je weet maar nooit wat er dan allemaal uit het water komt!
  Ik vind ‘m echt heel mooi en kleurrijk. Leuk voor de kinderen om daar te spelen.

  Groetjes van Marlou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.