Heerlerheide: Oud Politiebureau
Heerlerheide: Oud Politiebureau

Heerlerheide: Oud Politiebureau

bVision & Photography

In verband met de groeiende gemeenschap in Heerlerheide door de komst van de mijnen en de groeiende bevolkingsaanwas werd in 1922 het politiebureau op de hoek van de Heulsstraat en de Netelstraat gebouwd. Het politiebureau werd gebouwd naar een ontwerp van de architecten Jan Stuyt en Anton Bartels. Een zelfde bureau werd ook gebouwd op de Heerlerbaan in Heerlen. Aan de achtergevel is rond 1990, het was toen al niet meer in gebruik als politiebureau, aanbouw gepleegd. waarna later het gehele pand is opgeknapt en met woonunits is ingericht. Een schitterend pand met alle originele en karakteristieke delen nog intact. De foto’s vroeger, en nu.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. logbankje

    Een prachtig gebouw, dan ging je met plezier naar het politiebureau.
    Gelukkig behouden door een nieuwe bestemming. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.