Citroen DS 19
Citroen DS 19

Citroen DS 19

bVision & Photography

Sjoerd, We zijn nog weleens onderweg en we komen dus nog weleens mooie auto’s tegen. De super citroen stond te pronken langs de weg toen ik op weg was naar mijn werk. De auto is net zo oud als ik dan ben, maar ik ben minder grijs dan deze auto.
Love As Always
Di Mario
N.B. In dit geval gaat het wel om een DS 19 super(b) uit 1972.

bVision & Photography

De Citroen DS was bij de introductie in 1955 voor veel mensen te hoog gegrepen. Te duur voor een Citroen vonden de vele eendliefhebbers destijds, geen citroen voor de massa. De Snoek, of strijkijzer zoals die ook wel genoemd werd was een revolutie op autogebied. Een auto om van te dromen. Oke, hij was niet 100% roestvrij, en er waren wel eens mankementen met het veersysteem. Maar het was en is nog steeds een sublieme reisauto die de Traction Avant in een klap van het toneel sloeg. Als hij straks voor de deur zou staan zou ik mijn luxe bolide zomaar laten staan en in de DS stappen. Past wel bij mijn grijze kop…

bVision & Photography

Wat Di Mario niet gezien had was dat op de eerste foto een rood autootje in de verte stond, een SAAB 99 L uit 1975, die kan er dus als toegift wel even bij… Dat is immers ook een klassieker

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Pingback: De vergeten Saab – bVision & Photography

 2. logbankje

  Zeker een mooie klassieker, De Snoek, of strijkijzer ken ik wel uit mijn jeugd.
  Was wel verbaast dat eerste de auto omhoog moest voor het rijden. Hans

 3. Goede morgen Sjoerd, ja dat strijkijzer ken ik nog wel, trouwens hier aan het eind van de straat woont iemand die ook nog zo’n citroen bezit, en op ‘old timer dagen’ rijdt hij er nog wel eens mee, verder zie ik die wagen nooit hij zal keurig ingepakt in de garage staan denk ik. En die Saab, dat was de auto waarin mijn eerste schoonzoon rondreed ook een rode. Die had hij al eerder dan zijn rijbewijs, zijn pa was dol op auto’s en had die al gekocht voor zijn zoon. Maar zowel de auto als de man zijn uit mijn gezichtsveld verdwenen dus of hij die nog in de garage heeft staan zou ik niet weten. Ik zou het wel eens aan mijn kleinzoon kunnen vragen, die weet vast wel of zijn pa nog in het bezit van die auto is.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 4. Whahahahhaa, die Saab had ik allang gezien, maar ik moest echt door naar mijn werk. Ik zal eens kijken of ik hem nog een keer zie staan. Ik weet dat de eigenaar daar gewoon woont, dus hij staat er wel vaker 😉

  Love as always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.