Wereldlijke spanning in Oosthuizen
Wereldlijke spanning in Oosthuizen

Wereldlijke spanning in Oosthuizen

Hoi Sjoerd

Op onze fietstocht door de Beemster zag ik dit huisje staan in Oosthuizen vlak bij de kerk op de hoek van de Seevancksweg. De versiering van Haan en Hond maken dit verder eenvoudige huisje toch speciaal. Ik begreep, dat je door je voorraad huisjes heen bent, dus bij deze.
Groetjes
Jeanne (van sjannesblog)

bVision & Photography

En dat was helemaal waar, ik was een beetje door de voorraad inzendingen heen. Maar daarom niet getreurd. Ik heb zelf ook nog wel een aantal en ik heb er een bron bij die mij een aantal huisjes heeft toegestuurd (Dank je Els) maar die ziet u vanzelf voorbij komen.

bVision & Photography

Het verhaal van de Haan en de Hond heeft u hier reeds diverste malen voorbij zien komen. Dat ga ik dus niet nog eens herhalen.

bVision & Photography

Oosthuizen, waar dit huisje vlak bij de kerk staat, ligt in de gemeente Edam-Volendam, provincie Noord-Holland. Tot januari 2016 behoorde Oosthuizen tot de gemeente Zeevang. Als gevolg van een Gemeentelijke herindeling werd de gemeente Zeevang bij Edam-Volendam gevoegd.

bVision & Photography

Op de achtergrond van de diverse foto’s ziet u de kerk van Oosthuizen (ook bekend als de Grote of Sint-Nicolaaskerk). Het is een laatgotische kruiskerk gelegen aan de Raadhuisstraat. De kerk heeft een bescheiden vlieringtoren, en die heeft wel wat.

bVision & Photography

Op het bijgaande kaartje ziet u op Google Maps waar het huisje te vinden is. Ook hier met de kerk op de achtergrond.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. hanscke

    Volgende week ben ik in een voor ons geheel nieuwe omgeving, in de buurt van Blokzijl. Ik zal daar eens voor je rondkijken of ik nog iets bijzonders zie.

    1. @Haba: Die huisjes met hond en haan staan alleen in Noord-Holland. Het zijn er nog ruim 100 en ze zijn gebouwd tussen 1919 en circa 1935. Daarna kwam er een groter wapen op van Noord-Holland. Daar heb ik er nog maar 10 van kunnen vinden. Rond circa 1950 is de PEN gestopt met dat soort aparte dingen.
      http://goo.gl/maps/xmXc3

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.