Murals Heerlen – Cinema Quatro
Murals Heerlen – Cinema Quatro

Murals Heerlen – Cinema Quatro

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Vandaag de mural op Cinema Quatro (voormalige H5) in het centrum van Heerlen, gelegen op de hoek van de dr. Poelsstraat en de Geleenstraat. Niet te missen zou je zeggen, met op de achtergrond de afbraak van het oude stadskantoor waar voorheen een vestiging van Vroom & Dreesmann in zat.
De mural is gemaakt door de kunstenaars Pichi & Avo, een street art duo uit Valencia. Hun werk is een mix van klassieke beelden in een modern jasje en kun je vinden over de hele wereld. De mural is vanuit het centrum gezien de entree van het nieuw te ontwikkelen Romeins Kwartier. Verder komen er o.a. een nieuw Romeins museum, en realiseert de Provincie Limburg ‘De Vondst’, het centrum voor Archeologie in Limburg, in dit gebied.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Pingback: Murals Parkstad – Heerlen Quatro Cinema – bVision.nl

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.