Hemelvaartsdag

Het meiske vond ik ergens in de buurtschap Ten Esschen, helemaal alleen gelaten bij een grote boerderij. Het was nog vroeg in de ochtend en staat in schril contrast met wat vandaag hier in het dorp plaatsvind:
De Hoensbroekse Braderie, Gestart in 1971, en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste braderien van Nederland. Hemelvaartsdag is jaarlijks de vaste dag waarop de braderie in Hoensbroek wordt gehouden. Met ruim honderdduizend bezoekers een dagje genieten van traditionele volkscultuur. Veel live optredens van artiesten en bands, gezellige horecapleinen, heel veel lekkere hapjes en kramen zover het oog reikt, “kom nao Gebrook en geneet”. De Braderie van Hoensbroek bestaat reeds 48 jaar.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd. Hier zijn het weer de drie Vrouwenpolderse dagen, ook zo’n festiviteit die ieder jaar met Hemelvaartsdag begint. Ik ga misschien vanmiddag nog even kijken. Het is ieder jaar ook de opening van het toeristenseizoen.
    Maar nu iets anders, dat meiske lijkt me wel vreselijk zielig zo achtergelaten voor de garagedeur, een triest einde lijkt dat te worden, maar je foto is wel mooi zo krijgt ze nog aandacht.
    Ik wens je een fijne donderdag toe.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.