Eenzaam en verlaten
Eenzaam en verlaten

Eenzaam en verlaten

Hemelvaartsdag

Het meiske vond ik ergens in de buurtschap Ten Esschen, helemaal alleen gelaten bij een grote boerderij. Het was nog vroeg in de ochtend en staat in schril contrast met wat vandaag hier in het dorp plaatsvind:
De Hoensbroekse Braderie, Gestart in 1971, en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste braderien van Nederland. Hemelvaartsdag is jaarlijks de vaste dag waarop de braderie in Hoensbroek wordt gehouden. Met ruim honderdduizend bezoekers een dagje genieten van traditionele volkscultuur. Veel live optredens van artiesten en bands, gezellige horecapleinen, heel veel lekkere hapjes en kramen zover het oog reikt, “kom nao Gebrook en geneet”. De Braderie van Hoensbroek bestaat reeds 48 jaar.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Het meiske houdt zo te zien net als ik niet van braderieën. Bij mij komt het omdat wij met een winkel ieder jaar op de plaatselijke braderie moesten staan. Wat een hekel had ik daar aan!

 2. Wat een foto waar je hele verhalen uit kan halen. Ik vind hem geweldig. Braderieën zijn niet mijn favoriete dingen. Ik heb er vroeger wel vaak gestaan voor de verkoop. Dat is nog wel grappig.

  Love as Always
  Di Mario

 3. Goede morgen Sjoerd. Hier zijn het weer de drie Vrouwenpolderse dagen, ook zo’n festiviteit die ieder jaar met Hemelvaartsdag begint. Ik ga misschien vanmiddag nog even kijken. Het is ieder jaar ook de opening van het toeristenseizoen.
  Maar nu iets anders, dat meiske lijkt me wel vreselijk zielig zo achtergelaten voor de garagedeur, een triest einde lijkt dat te worden, maar je foto is wel mooi zo krijgt ze nog aandacht.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 4. Van braderieën ben ik niet echt een fan. Een vriendin van me staat er altijd, ook op zomermarkten en zo en ze vraagt me altijd te komen, maar nee. Je foto ben ik wel fan van.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.