Het drukste kruispunt van Hoensbroek
Het drukste kruispunt van Hoensbroek

Het drukste kruispunt van Hoensbroek

Buitenring Parkstad Limburg

Hoezo druk, ik zie geen verkeer meer. En nee, dat klopt. Gedurende een half jaar gaat dit kruispunt op de schop. Door het veranderende verkeersaanbod door de Buitenring Parkstad Limburg is dit tijdens de aanleg van diezelfde Buitering zwaarder belast geweest dan normaal, en files aldaar waren eerder regel dan uitzondering. Nu is door de openstelling een alternatief ontstaan en kan men eindelijk ook hier de aansluitingen realiseren die nodig zijn. Tevens legt men maar meteen een nieuw riool en worden andere voorzieningen ook aangepast.
Alles is duidelijk aangegeven en als je dan twee keer een paar afzettingen passeert en je dan vastrijdt met een aanhanger ben je niet goed bezig. Bij het achteruit rijden van de aanhanger schaarde deze en beschadigde de auto van deze onfortuinlijke chauffeur. Komt er een oudere vrouw (veel ouder dan dat ik ben) met een fiets langs en vraagt vriendelijk aan de chauffeur, die inmiddels bezig was met het loskoppelen van zijn aanhanger, of ze met de fiets wel door kan. Valt me die toch uit tegen deze vrouw, hier vrat geen hond brood van. Hierop kon ik me even niet inhouden en heb de goede man verteld dat het gebrek aan rijvaardigheid van hem geen enkele reden was om op een vriendelijk gestelde vraag zo bot te reageren. In iets andere bewoordingen, maar daar kwam het op neer. Ik heb deze dame even uitgelegd hoe ze aan de andere kant kon komen met de fiets. Ze keek me dankbaar aan en zei vriendelijk dankjewel…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Hallo Sjoerd ik moest even uitvogelen hoe ik een reactie kon zetten op je website en weet het nu. Ik las je wel maar kon niet in het reageren komen.
  Als reactie op je schrijven heb je het heel goed gedaan. Mensen zijn tegenwoordig helemaal niet meer zoals het vroeger was. En een vriendelijk woord brengt en geeft veel meer waardering dan hoe ze nu zijn. Te gestrest en te druk. Dat is de reden vast ook dat het heel vaak fout gaat in het verkeer.
  P.S Fijn dat je mijn trafo die ik had ontmoet ook mooi vond voor een plaatsing.

 2. Het best is in alle situaties zo kalm mogelijk blijven en vriendelijk blijven. Soms moet ik ook op mijn tanden bijten op het werk. Niet alle klanten zijn vriendelijk of begrijpend.
  Goed dat je die dame geholpen hebt.

 3. Het zal wel aan mij liggen maar ik vind dat heel veel mensen tegenwoordig wel erg snel en hevig tekeer gaan als er iets even niet goed gaat. Vanmorgen weer een verhaal gehoord van een vriendin van mij over een schoonmaakbedrijf dat bar slecht communiceert en als zij, de klant dus, vriendelijk vraagt wanneer de afgesproken werkzaamheden dán gaan plaatsvinden….. de baas van het spul zowat ontploft en totaal flipt tegen haar. Reden? Meneer de ondernemer had last van een kies en moest naar de tandarts voor een vervelende behandeling. Maar goed, jij hebt het weer een beetje goedgemaakt voor die mevrouw. 😉

 4. Yep… er zijn er altijd bij die anderen de schuld geven van hun eigen misere… Dat is gewoon stom natuurlijk. Fijn dat jij er wat van gezegd hebt en dat jij deze dame hebt kunnen helpen.

  Ik denk dat ik ook even wat had gezegd, al is het als vrouw naar een man toe soms wat lastiger… Merk ik tegenwoordig op…

  X

 5. ‘k Vermoed dat die bestuurder niet te ‘happy’ was… Begrijpelijke reactie dan…, niettegenstaande een buitenstaander daar niet moet voor boeten.
  Lie(f)s.

  1. Sjoerd

   Dat kan en is ook niet erg, maar deze man reageerde al zijn sores af op een mevrouw die geen flauw besef had van wat de man was overkomen…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.