Cube Design Museum in Kerkrade
Cube Design Museum in Kerkrade

Cube Design Museum in Kerkrade

bVision & Photography

Ik heb me begin vorige week een museumkaart aangeschaft. Met wat meer vrije tijd en een aantal musea in de buurt verdien ik dat wel terug. Een van de eerste Musea die ik bezocht is het Cube Design Museum in Kerkrade. In samenwerking met ’s werelds grootste designmuseum, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, in New York presenteert het Cube design museum de omvangrijke expositie NATURE. De designprojecten in de expositie tonen oplossingen van ontwerpers om de natuur te herstellen en op een andere manier om te gaan met de natuur.

bVision & Photography

Natuurlijk ga ik hier niet alle projecten opnoemen, daarvoor kun je beter zelf gaan kijken, al weet ik dat Kerkrade voor de meeste mensen in Nederland bijna het einde van de wereld is. Op de foto’s staat de Urban Farm Pod. Hij was hier mooi paarsachtig verlicht. Het is een woonruimte waarvan de wanden gebruikt kunnen worden als plantenbak om groenten te telen. Stedelijke landbouw dus. Het is moeilijk te zien op de foto’s maar het zijn allemaal lucht en waterdichte zakjes die gevuld samen de wand maken. Iedere vorm is mogelijk het gaat om het principe. Zo staan er meer dan 60 verschillende projecten uitgestald

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Meestal heb je er met vier of vijf museumbezoeken de prijs voor de MJK wel uit. Het grote voordeel vind ik, dat je even binnen kunt wippen als je toch in de buurt bent van een museum. Als je een erg duur kaartje moet betalen heb je toch de neiging om langer te blijven omdat je dan ook alles wilt zien. Ook de dingen waar je eigenlijk geen belangstelling voor hebt. Vaak vind ik zo’n kort bezoek om een niet zo’n grote hoeveelheid te bekijken ook veel waardevoller omdat je je dan beter kunt concentreren. In het zuiden heb je heel interessante musea, dus jij gaat hier heel veel plezier van krijgen, hoop ik.

 2. logbankje

  Met de kinderen had ik ook een museumkaart, altijd goed bevallen.
  Een interessant bezoek, deze tentoonstelling, je fantasie slaat op hol. Hans

 3. dit hebben ze wel goed bedacht Sjoerd…

  in Vlaanderen bestaat er ook zo’n kaart

  maar in de meeste musea mag je al gratis binnen..

  en voor een thematentoonstelling moet je altijd bijbetalen

  als regelmatige musea bezoeker heb ik er toch voor voor bedankt

  groeten

  1. Frank-103

   Heel verstandig die kaart, er zijn veel boeiende musea in Nederland die je dan (gratis) kunt bezoeken, denk ook aan bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum en Aviodrome!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.