Watertoren ON1
Watertoren ON1

Watertoren ON1

bVision & Photography

De watertoren van de voormalige Oranje-Nassau mijn I te Heerlen doet nog steeds dienst. De toren werd in 1952 gebouwd door architect Stevens en voorzag destijds de mijn van water. De bouwkosten bedroegen 180.000 gulden. De hoogte van de in baksteen opgetrokken toren is 36 meter.

bVision & Photography

De diameter van het waterreservoir is 10,5 meter en de inhoud hiervan bedraagt 650 m³. De gemeente Heerlen kocht de toren in 1974 van de Oranje-Nassaumijnen. De huidige eigenaar is de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Een van de weinige overgebleven resten van het mijnverleden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. Prachtig en ook erg mooi dat deze blijft en onderhouden wordt en nog in gebruik is! In Drachten staat er ook eentje, ben alleen nog niet in de gelegenheid geweest om erheen te fietsen. Te zien of ik die op de foto kan zetten.

    X

  2. logbankje

    Dat is zeker uniek, de meeste watertorens hebben een andere functie gekregen, of gesloopt. Hans

    @ doei en doeg zijn vooor mij bekende Zaanse uitdrukkingen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.