De muis
De muis

De muis

Gisteren stond in het teken van de muis. Kaatje had in de ochtend een muis gevangen en deze losgelaten in de woonkamer. Consternatie alom. Dat muisje had zijn vrijheid terug en dook uiteraard meteen op plaatsen waar we niet bij konden komen. Achter de speelgoed kist, kist weggehaald, achter de PC’s Die ook maar van de plaats gehaald. Daarna de katten maar even uit de kamer gejaagd. De muis dook even later tussen de verwarmingsbuizen. Intussen was mijn zoon ook binnengekomen en samen hebben we de muis uiteindelijk kunnen vangen.
Hij was nog aanspreekbaar dus we hebben hem in de tuin weer losgelaten. Inmiddels was de halve woonkamer verbouwd. Een mooie gelegenheid om als toch alles van de plaats is, eens goed schoon te maken. Omdat het bureau ook weg was kwamen we makkelijk aan de ramen, dus die ook maar even gewassen en zo was de dag weer snel voorbij. En Kaatje was moe van het zoeken naar de verdwenen muis…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

  1. Wij vinden meestal alleen de dode muizen. Onze Cookie is een kei in muizen vangen; heel soms laat hij een levende los in de kamer. Wij laten ze hem altijd weer vangen, en als hij ze dan heeft nemen we de muis af en zetten hem buiten waar Cookie er niet aan kan. Scheelt een hoop slepen met meubilair zo.

  2. Goede morgen Sjoerd. Voor mij is het een bekend tafereel meestal zie ik wel kans om een handdoek over het diertje te gooien en het zo snel te vangen. Al mijn katten die ik gehad heb + Molly nu, hebben levende muizen binnen gebracht. Ze willen ons leren jagen en nemen daarom een levende prooi mee naar binnen. Laten wij mensen nu verduveld slechte jagers zijn in hun ogen. Meestal zet ik het muisje niet in mijn eigen tuin terug omdat ze dan zo weer de pineut zal zijn. Ik zet ze aan de overkant in de ruigte achter een huis waar ze honden hebben.
    Tja onze katten zijn dan vol onbegrip, rare mensen denken ze vast 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.