De kweekvijver Fiets ‘m erin
De kweekvijver Fiets ‘m erin

De kweekvijver Fiets ‘m erin

bVision & Photography

Recyclen maar, is het devies. De tonnen op de rotonde aan het begin van de Molenberg in Heerlen, waar ik al eerder een stuk over gepubliceerd heb, gaan plaatsmaken voor fietswielen. Een project groep is fietswielen aan het verzamelen om een grote globe van fietswielen te maken. Dat dat geen eenvoudige klus is mag duidelijk zijn. Wat zelfs met standaard maten krijg je hem niet rond. Kunst is dus om zoveel mogelijk verschillende maten fietswielen te krijgen

bVision & Photography

Het kunstwerk bestaat uit 350 fietswielen en is een kopie van het beeld “Globe Recycle” van kunstenaar Rachid Assiraj. Het wordt in elkaar gezet door een aantal actieve buurtbewoners op het schoolplein van het Bernardinuscollege aan de Sint Franciscusweg. Dat is ook de plaats waar mensen hun fietswielen kwijt kunnen. Als alles gesmeerd loopt willen ze het op 14 augustus plaatsen. Maar van de 350 benodigde fietswielen komen ze nog wat tekort.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Ik zit mij te bedenken, wat wij doen met fietswielen, ik geloof niet dat die ooit zo los weg gaan, hahahaha het is de hele fiets of iet, en die hele fiets wordt vaak weer opgeknapt voor een eventueel derde of vierde leven?

    Ik ben benieuwd! Dat komt vast goed als het ooit klaar is!

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, het is zo te zien nog een heel karwei om verschillende maten wielen te vinden. Ik ben benieuwd om het geheel te zien wanneer alles klaar zal zijn.
    Fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.