Murals Heerlen – Romeins verleden
Murals Heerlen – Romeins verleden

Murals Heerlen – Romeins verleden

Van Romeinen tot het maankwartier

bVision & Photography

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen. De mural vandaag is aangebracht in het kader van kleur onderweg, waarbij een aantal viaducten onder de stadsautoweg van kleur zijn voorzien.

bVision & Photography

De mural is aangebracht onder het viaduct aan de Valkenburger weg het gaat over de tijd van de Romeinen van toen Heerlen nog Coriovallum heette tot aan het maankwartier in het Heerlen van nu. James Jetlag is de artiest, of kunstenaar, en heeft deze kleurrijke mural voor zijn rekening genomen. Of zoals het op zijn site staat: James Jetlag is een creatief bedrijf, geformeerd rond cultuurondernemer en muralist James Jetlag.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Frank-103

    Ben deze zomervakantie ook veel afbeeldingen van romeinen tegengekomen, ben naar een romeinse badplaats geweest, die ze (niet de romeinen vermoed ik) dan ook Bath hebben genoemd. Hachelijk?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.