Murals – De paddentrek
Murals – De paddentrek

Murals – De paddentrek

bVision & Photography

Vandaag de tweede mural in de gemeente Beekdaelen. Aangebracht onder het viaduct aan de Merkelbeekerstraat-N274 in Schinveld. De Mural is gemaakt door kunstenaars van Zenk One. Zenk One (Robin Nas) is een Nederlandse artiest die begon in de wereld van de Graffiti en is uitgegroeid tot een echte kunstenaar. In 2005 startte hij zijn eigen ontwerstudio in Breda. Ze lieten al eerder aan de schoolkinderen zien hoe deze muurschildering gemaakt werd. maar hij staat…

bVision & Photography

De Merkelbeekstraat wordt jaarlijks afgesloten tijdens de paddentrek zodat deze dieren de weg veilig over kunnen steken. Scholieren en heemkundevereniging en je hebt een idee, aan de kunstenaars om dit idee om te zetten in een beeld. En dan zijn er ook nog de nodige centen nodig, een hand van de gemeente Onderbanken destijds. En zo is dit dus ontstaan.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Mooie mural en goed om te zorgen dat de padden een veilige oversteekplek hebben. Hier wordt een deel van de weg naar de paddenvijver afgeschermd met gaas en om de zoveel meter een emmer ingegraven. De padden lopen langs het gaas en vallen in de emmer. Twee keer per dag worden de emmers bij de vijver geleegd en voor de terugweg is er ook zo’n constructie gemaakt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.