Renault R4
Renault R4

Renault R4

bVision & Photography

Morgaine van Morgaine’s Passions stuurde me de foto’s van dit Renaultje, je vond ze in de gloriejaren op iedere straathoek. Volgens mij reden er destijds evenveel R4’tjes rond alsook eendjes, maar ik kan me vergissen. In het straatbeeld is de R4 bijna geheel verdwenen terwijl je de Eend best nog wel vaak tegenkomt. De Renault R4 is tussen 1961 en 1994 geproduceerd door de Franse Renault fabrieken. Het is de eerste voorwielaangedreven Renault. Er werden in totaal meer dan 8 miljoen geproduceerd.

bVision & Photography

De R4 liep in de ontwikkeling achter op de Eend, maar het was wel de grootste concurrent. Hij moest zo’n beetje aan dezelfde eisen voldoen als de eend. Zo moest hij comfortabel zijn, geschikt voor in de stad, en vooral wat meer bagage-inhoud hebben. Comfortabel was deze geheel met onafhankelijke torsievering op alle wielen zeker. Al werden sommigen zeeziek in deze auto. Maar dat was in een eend niet anders. Ondanks dat de auto’s een beetje gelijkwaardig waren, heeft de R4 nooit dezelfde status gekregen als de Eend. Alhoewel tegenwoordig de prijs van een gave R4 ook omhoog gaat. De auto op de foto is uit 1990 en is een Renault R4 GTL. Deze modellen hadden i.p.v. de eerste 750 cc motoren van de 4CV, de 1100 cc motor. En volgende week even iets anders uit Leiden…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. hahahahaha dit meen je niet… concurentie van de eend… hahahaha (ik weet natuurlijk wat er recht tegenover stond) 😉

    En toch nog van 1990 dit model, ja dat is dan kantje boord +25….. jaar…. toen woonde ik net samen 😉

    X

  2. een r4-ke brengt me terug naar 1976 , want mijn vriendin haar pa bracht ons met zo’n auto op stap naar Lommel, dus ik zit hier weer van alles te denken :o))
    fijn hem nog eens te zien
    Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.