Mijnsteenberg ON4
Mijnsteenberg ON4

Mijnsteenberg ON4

bVision & Photography

De Sibelco-zilverzand groeve op de Heksenberg in Heerlen is normaliter een afgesloten bedrijfsterrein. Maar afgelopen zaterdag werd deze voor publiek opengesteld. Niet voor de Sibelco groeve, maar voor het beklimmen van de laatst overgebleven mijnsteenberg van de voormalige Oranje Nassau 4 mijn.

bVision & Photography

Een beperk aantal van 300 mensen mochten de berg op, dat was volgens de organisator, Jos van Wersch van Sibelco het maximaal aantal mensen dat veilig naar boven kon. Uiteraard was ook EHBO geregeld. En dat naar boven gaan viel best nog wel even tegen, mijn knie sputterde behoorlijk tegen, maar wat je dan te zien krijgt is werkelijk fantastisch, wat een uitzicht!!!.

bVision & Photography

Je kijkt zowat over heel Parkstad heen. En uiteraard ook over de groeve en de fabriek van Sibelco. Het was prachtig weer, zonnetje en een graad of 24. Het topje van de berg ligt op 144 meter boven NAP en de klim naar boven is best wel stijl, alhoewel dat moeilijk op een foto is vast te leggen.

bVision & Photography

En dan was ook nog de Zuidplas open vanaf de groeve, daar kun je goed zien hoe mooi Sibelco omgaat met het herstellen van de natuur. Er zijn al diverse dieren zoals reeën aangetroffen, maar daarover later meer

bVision & Photography

Ik kan alleen maar zeggen dat ik het een mooi initiatief vind, ik hoop echter dat anderen ook eens daar naar boven mogen klauteren, bedankt Jos en uiteraard Sibelco.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Nou Sjoerd, dat was wel een klim, maar eentje met de beloning van een mooi uitzicht. Meestal is klimmen met een blessure wel te doen maar het dalen is vaak pijnlijker.
  Ik wens je vandaag een fijne dinsdag toe.

 2. Super dat ze dit gedaan hebben en voor jou natuurlijk dubbel en dwars een grote kans, en hoe mooi is het…. ook al is het inderdaad lastig om te laten zien op beeld… Ik had net zoiets afgelopen zondag… maar dan in Amersfoort… was ook drukker dan gedacht, ik had niet in de gaten dat het monumenten dag was etc, hahahaha

  X

 3. dit is een mooie wandeling zo te zien op de foto’s, spijtig dat er maar zo weinig deelnemers deze wandeling mogen doen,
  hier vlakbij in Zolder of in beringen kan je altijd de mijnterril op, dat is ook zo mooi.
  * Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.