Protest tegen Circus Freiwald
Protest tegen Circus Freiwald

Protest tegen Circus Freiwald

Naast mijn huis heeft men een reclamebord opgehangen voor een bezoek aan het reizende circus Freiwald. Al generaties lang een echte circusfamilie en sinds een jaar of 10 geleden begonnen met hun eigen circus. Ze hebben al vaker op deze plek aan de Unolaan gestaan en op hun site staat keurig het programma vermeld. Tot zover niets bijzonders. Totdat ik gistermiddag even met de auto weg moest. Er zat nu een plakkaat bij, waarschijnlijk van de een of andere actiegroep tegen dieren in een circus… Ik kan me voorstellen dat mensen nu gaan twijfelen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Hoi Sjoerd,

  sja…
  Een circus zonder dieren… ik weet het niet.
  De dieren worden vast wel goed verzorgd en zien hun trucjes hopelijk als een uitdaging.
  Bij het Cirque du Soleil wordt alles uitgevoerd door mensen. Echte kunstenaars dus.
  Misschien moeten alle circussen daar naar toe.

  Groetje, Marlou

 2. Ria van Felius

  Tsja er mag tegenwoordig niet veel meer, ik ben niet zo op de hoogte welke dieren er nog meereizen met zo’n circus, dus ik zeg maar niks en blijf lekker thuis.

 3. Goede morgen Sjoerd. De meeste circusdieren zijn in gevangenschap geboren en zouden het in de vrije natuur niet redden. Met optreden en oefenen zijn ze ook bezig en er wordt meestal prima voor gezorgd, de circusmensen houden ook van hun dieren en zullen ze echt niet mishandelen. Als kind vond ik het circus geweldig maar als volwassene ben ik er eigenlijk nooit meer geweest.

  1. Frank-103

   Nee, dieren in het circus kan niet, dan kan je maar beter met de kindertjes naar een gewelddadige Amerikaanse film in de bioscoop gaan, dat is opvoedkundig veel beter!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.