Citroën Traction Avant
Citroën Traction Avant

Citroën Traction Avant

bVision & Photography

Deze Citroën Traction Avant is gespot door Emile, beter bekend door zijn weblog, Leidse Glibber. De auto moet nog gekeurd worden door de RDW want hij heeft nog geen kentekenplaten. Tegenwoordig doen ze daar niet zo moeilijk meer over, indien nog beschikbaar krijgt de auto een kenteken behorende bij het jaar van productie. Als de datum eerste toelating op het kentekenbewijs ligt voor 1 januari 1978 mag de auto zelfs nog rondrijden met blauwe platen met witte letters. En deze Traction Avant stond zomaar bij Emile in de parkeergarage.

bVision & Photography

De eerste Citroën Traction Avant was een ontwerp van André Levèvre en Flaminio Bertone. De auto was in vele opzichten uniek. Zijn vormgeving en uitvoering, de eerste auto met een in serie gemaakte voorwielaandrijving, een zelfdragende carrosserie, onafhankelijk opgehangen voorwielen m.b.v. torsiestaven, hydraulische remmen, het was gewoon een wonder op wielen. De auto is geproduceerd van 1934 tot 1957, alleen in oorlogstijd lag de productie vrijwel stil. Het fabeltje van Duitse Militairen in een traction Avant in latere oorlogsfilm is alleen omdat er voldoende traction avants te vinden waren. Dat geldt ook voor veel ‘Bonnie & Clyde’ verhalen. Het was een super auto met in de beginjaren veel storingen die dapper door fabriek en dealers werden opgelost. Eenmaal opgelost was het een van de fijnst rijdende auto’s, totdat zijn opvolger aan de pers gepresenteerd werd, De Citroën ID/DS.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Prachtig mooi, ik weet niet of je nu naar Typisch kijkt.. in Vinkeveen, maar daar komen nu wat oudjes voorbij, de Stoffelexpres uit 1952, oude brandweerauto, hahahaha en een man die eens per week oude auto’s opknapt…. djiez….

    Ik moet dus telkens aan jou denken als we dat kijken 😉

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.