Renault Juvaquatre Fourgonette
Renault Juvaquatre Fourgonette

Renault Juvaquatre Fourgonette

bVision & Photography

Dit juweeltje werd mij toegestuurd door Marthy van het blog Heen en terug naar de Ardeche. Dit mooie wagentje zagen ze in het dorpje Saint-Côme-d’Olt op het pelgrimspad van Le Puy naar Saint-Jean-Pied-de-Port. Het stond bij de bakker voor de deur. En ik ben het met haar eens, het is een echt juweeltje.

bVision & Photography

Ik heb even moeten zoeken naar het merk en type van deze auto. En ik moet toegeven dat het maken van dit bericht niet in verhouding staat tot de zoektocht ervoor. Maar, ik ben eruit. Het is een Renault Juvaquatre Fourgonette. Het model heeft een slechte reputatie, niet door de kwaliteit. Hij is ontworpen door Louis Renault, himself. Die als nazi-sympathisant regelmatig richting Duitsland ging en daar zijn ideeen opdeed voor de Renault Juvaquatre (in dit geval gebaseerd op de eerste Kadett 1 uit 1937).

bVision & Photography

De auto op de foto is de Renault Juvaquatre Fougonette, de bestel variant die heel veel gebruikt werd door de posterijen. Waarschijnlijk uit het jaar 1946, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. De auto gaat later als Renault Dauphinoise door het leven. Voor zover ik heb kunnen nagaan is er maar een Renault Juvaquatre Fourgonette in Nederland aanwezig. Maar ik kan me vergissen… Motorisch was het ook meer een sedan dan een camionette. Motoren van 750-1000 cc, een drieversnellingsbak en maximaal 24pk. Toch mag deze niet in mijn garage ontbreken.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. zo’n reclame zie je regelmatig, ik vindt het leuk om te zien
    en deze staat voor zijn bakkerij, dat is zeker een goed herkenningspunt voor klanten 😉
    ***Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.