Spanning in het hoge land
Spanning in het hoge land

Spanning in het hoge land

bVision & Photography

Poeh-poeh, Ik geloof ik ben weer helemaal bij met de ingezonden trafohuisjes, tenzij me ene door de vingers is geglipt. Het trafohuisje van vandaag is ingezonden door Jeanne van sjannesblog en staat als een blokkendooshuisje in het Groninger landschap, zo’n beetje midden in het veld en in “the middle of nowhere”, maar het heeft wat. Op 26 september schreef Jeanne hierover het volgende:

bVision & Photography

Hoi Sjoerd,
Vorige week reden we door Groningen. We waren op weg van Zuidhorn naar Saaksum. Ze noemen dit gedeelte van Groningen ook wel ‘het hoge land’. Op de hoek Noordhornerweg – Jensemaweg zag ik deze blokkendoos liggen. Heel speciaal vanwege het metselwerk. Zelfs in dat hoge noorden heeft ie een tik van de Amsterdamse stijl meegekregen!
Groet Jeanne

bVision & Photography

Om meer over deze streek te weten te komen moet je naar Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Door de eeuwen heen speelde de landbouw in deze regio een belangrijke rol. Het museum geeft een beeld van de geschiedenis van een plattelandsdorp tot 1920. Ook besteedt het museum aandacht aan thema’s als oude ambachten, neringdoenden, verzorging en onderwijs. De meeste panden van het openluchtmuseum, dat deel uitmaakt van de dorpskern van Warffum, staan op de plaats waar ze oorspronkelijk werden gebouwd. In de loop der jaren is Het Hoogeland uitgebreid met panden die afkomstig zijn van locaties in de omliggende regio. Sommige gebouwen hebben tevens een woonfunctie.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, wat een eenzaam huisje daar in Groningen. Ik ken die omgeving wel, mijn man kwam uit de stad Groningen, dus we gingen er wel op familiebezoek. Ik vond dat stuk van de provincie een troosteloos deel, misschien omdat we er in het najaar met regenachtig weer waren. Ik zei toen dat het me niet verbaasde dat dat deel van Nederland het hoogste aantal zelfdodingen kent van het hele land. Misschien is dat nu niet meer zo, ik zou het niet weten, maar toen was er net een onderzoek geweest met dat resultaat. Inmiddels zijn mijn mans ouders, broers en zussen allemaal gestorven (hij was een nakomertje) en de neven en nichten daar heb ik geen direct contact mee. Ik geloof dat mijn dochter af en toe mailt met een nichtje, maar verder weet ik het ook niet.
    Voor vandaag een fijne zondag gewenst ik zie een paar lichte plekken in de bewolking, dus wie weet wordt het weer nog aardig later op de dag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.