Camion Renault 1948
Camion Renault 1948

Camion Renault 1948

bVision & Photography

Van Marthy van Heen en terug naar de Ardeche ontving ik de volgende foto’s waarvan het enige duidelijke was dat het om een Renault ging. De bijgaande tekst was: “Hierbij foto’s van een oude legertruck die we zagen in een bos onder St. Pierreville in de Ardèche. We maakten daar in september een wandeling met onze dorpsvereniging en gingen daarna lekker eten.” Het leverde geen aanknopingspunten op, maar de bijgaande mooie foto’s waarvan hier een selectie brachten me toch wel iets verder.

bVision & Photography

De kentekenplaat levert het volgende op: Plaque d’immatriculation française 7016 RJ 26. met verder geen info, maar wel dat deze wagen geregistreerd was in departement 26, Drôme . Het departement Drôme maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het wordt begrensd door de departementen Ardèche, Isère, Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence en Vaucluse. De militaire vrachtwagen is een 4×4 aangedreven Renault R2057 van vlak na de oorlog, zo rond 1950. Er waren destijds zoveel modellen dat de exacte specificaties op basis van wat ik hier zie, moeilijk of niet te achterhalen zijn.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, wat een triest geheel, ten eerste zo’n wagen zomaar in een bos achterlaten slecht voor de natuur lijkt me. Ten tweede geen reclame voor het Franse leger , als die afgeschreven wagens op die manier lijken te dumpen.
    Ik krijg een beetje medelijden met die auto, na alle goede diensten zo verlaten te worden.
    Een fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.