Straffe spanning in Doesburg
Straffe spanning in Doesburg

Straffe spanning in Doesburg

bVision & Photography

Niet echt een trafohuisje, dit blok in Doesburg, maar wel een bijzondere elektriciteitshuisje als je weet hoe het tot stand is gekomen en hoe ik eraan ben gekomen. Margo Dubbeldam-Knegjes had een artikel gevonden over een bijzonder huisje met een verhaal erachter. Maar laten we bij het begin starten. Een 17 jarige jongen was in contact gekomen met het bureau Halt en had een taakstraf open staan van 5 uur. Aan de coördinator Esther Bosgoed van jongerencentrum 0313 in Doesburg werd gevraagd om hiervoor een passende straf te bedenken.

bVision & Photography

Op basis van de opvallende profielfoto was te zien dat de jongen erg creatief was. Ook in Doesburg is men net als in Heerlen goed bezig met Street-Art en Esther vroeg hem of hij het zag zitten om een dit trafohuisje aan de Kraakselaan te voorzien van een leuke graffiti. Na de goedkeuring door bureau Halt en uiteraard de andere betrokken instanties kon hij samen met een professional aan de slag. Het ontwerp is geïnspireerd door markante gebouwen in de (Hanze)stad Doesburg. U zult begrijpen dat er een veelvoud van de tijd nodig was om dit te realiseren, dit voer je niet uit in 5 uurtjes. Maar ik kan me voorstellen dat iedere keer als hij hier voorbij komt hij even terug denkt over het ontstaan.

bVision & Photography

Ik heb contact gezocht met Esther Bosgoed van jongerencentrum 0313, met de vraag of ik de door haar gemaakte foto’s kon gebruiken voor mijn wekelijkse blog over trafohuisjes. Ze was meteen enthousiast en stuurde me de gevraagde foto’s door, waarvan een selectie hiervan vandaag te zien is. Het resultaat mag er zijn. En wat mij betreft mogen ze al deze kolossen voorzien van mooie afbeeldingen…
Overigens is er nog zo’n huisje van graffiti voorzien, maar daarover later in een ander bericht.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. logbankje

  Dit is een positief project, men kijk naar de kwaliteit van een mens.
  Een fout maken we allemaal, maar deze oplossing werkt alleen maar positief en ik hoop dat er de jongen zo een nieuwe kans is geopend.
  Fantastische log Sjoerd. Hans

 2. Ze lijken steeds feestelijker te worden. Dat dit geen traditioneel trafohuisje is, maakt voor mij niets uit.
  Dit vrolijke ontwerp fleurt die grijze kast fijn op. Dat het tot stand gekomen is in het kader van een Halt project maakt het nog mooier!

 3. Goede morgen Sjoerd, dat is nog eens een nuttige werkstraf, ook een blijvende herinnering voor die jongen aan wat hij had mispeutert. Ik wens je een fijne zondag, hier schijnt de zon dus ik ga over een paar uurtjes lekker een eind lopen in de frisse lucht.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.