De scheersalon
De scheersalon

De scheersalon

Terwijl ik net een hele discussie lees over de gemeente Heerlen en het aldaar leegstaande nieuwe Maankwartier en de verdere leegstand in de stad, waar iedereen een mening over heeft, realiseer ik me dat ik ook alweer spullen heb gekocht op internet… Ik scheer me iedere dag en de laatste tijd met wat irritatie van de huid. Dan lees je je wat in en komt tot de ontdekking dat de echte barberschop geen goedkope supermarktartikelen verkoopt maar adviseert om wat duurdere, maar wel betere scheerzeep te kopen met de reden, de beste manier van aanbrengen en een begeleidend filmpje erbij. De bestaande scheerkwast was toch aan vervanging toe dus ook daar wat info over opgevraagd. Geen shop in de stad meer te vinden deze artikelen wel verkoopt, of zeer beperkt. Dus dan toch maar op internet bestelt. Geen zeurderige verkopers die je wat anders willen verkopen dan je wil hebben. En als het komt, goedkoper dan in de winkel, gratis thuis bezorgt en met een bedankbriefje erbij. Dat lukte me ook bij de slager, ik wilde afgelopen vrijdag wat varkenswangetjes kopen bij een gerenommeerde slager in het centrum van Heerlen. Nee meneer dat hebben we niet, dat kunnen we wel bestellen (met een levertijd tot na het weekend). Dan ben ik sneller op internet, vandaag kopen, morgen thuis… Maar genoeg daarover, morgen bomen we verder, of niet. Misschien verzin ik wel een waargebeurd verhaal…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Oh zo, nou bij mij is het niet verzonnen en ben ik door de keten Ulla Popken al jarenlang verbannen naar het internet, omdat precies dat, wat ik dan wilde passen niet in de winkels kwam, kortom, zij hebben zichzelf om ‘zeep’ geholpen, hahahaha

  Net als vele andere winkels, maar ja als ik de huren dan ook hoor…. voor een pandje, zeker hier, maar zelfs in Nijkerk?

  X

 2. Ik zeg het eerlijk ik koop zo nu en dan ook op internet, maar beperk dat steeds meer. Want inderdaad daardoor verdwijnen al goede zaken in de stad.Trouwens ook triest om te zien dat het stervensdruk is bij de Hudsons Bay nu ze uitverkoop hebben.

 3. Dit vind ik heel herkenbaar: zelfs als je in stenen winkels wilt kopen lukt dat soms niet. Omdat het aanbod er niet naar is. Om die reden koop ik ook best vaak online, terwijl ik wel het belang van het ondersteunen van lokale ondernemers zie… Maar ze maken het soms ook wel lastig.

 4. Ik doe er álles aan om me niet te hoeven scheren;-) Dank voor je mooie reactie. Grappig , ik zie al jarenlang bij een aantal andere bloggers reacties van je, dat zal omgekeerd ook wel zo zijn. Dat je hoogspanningshuisje “spaart” weet ik maar dan hebben we het wel gehad. Ziet er best wel professioneel uitdat log, wauw!

 5. hanscke

  Juist vandaag was er in het nieuws dat de barbershops als paddenstoelen uit de grond reizen en dat de kappersopleidingen nog zo ouderwets zijn. Dus Heerlen wacht op de nieuwe ondernemers die een barbershop willen runnen.

 6. logbankje

  Het internet is een bron om speciale zaken te komen, scheelt je vaak een hele reis.
  Ik maak er ook gebruik van, maar probeer zoveel mogelijk hier te kopen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 7. Ria van Felius

  Ja het is nu eenmaal veel makkelijker, het aanbod groter en vaak goedkoper, zeker hier waar helemaal geen grote kledingzaken (om maar wat te noemen) zijn, dan moet je toch in de auto stappen en al gauw honderd kilometer gaan rijden (heen en weer). Dus ja…

 8. Ha die Sjoerd,

  ja… je hebt gelijk! Het is super-handig.
  Maar … ik koop toch liever gewoon, tastbaar en pasbaar.
  Had laatst wat kleding gekocht via internet… het zat voor geen meter en het was niet terug te sturen, want uiteindelijk kwam het uit China.
  Gedoe!!
  Nee hoor… liever uit de winkel en dat mag best een goedkope zijn!

  Groetjes van Marlou

  .

 9. Goede morgen Sjoerd, ik koop eigenlijk nooit iets via het internet, ik ben gewoon ouderwets denk ik, ik wil de spullen in het echt zien en voelen. In in de stad is de leegstand ook niet leuk om te zien, jammer hoor.
  Mijn kinderen kopen wel via het internet, maar als je de hele dag allebei werkt dan is dat ook lastig omdat de buren dan de pakjes in ontvangst moeten nemen. k denk dat het handiger zou zijn om dan een soort depot in de buurt op te zetten, waar de mensen hun spullen op kunnen halen als ze niet thuis waren.
  Eeen fijne maandag gewenst.

 10. Ik ben te vaak door een winkelier het internet op gejaagd vanwege slechte service, onverschilligheid of belofte niet nakomen, zodat ik geen enkele wroeging meer heb om mijn spulletjes via internet te bestellen. Scheren doe ik al tientallen jaren tijdens het douchen, geen kwasten en scheerschuim nodig, de shampoo zit toch al op mijn kop, kleinigheidje om de baardharen ermee ook wat zachter te maken. En puur op gevoel, een spiegel is voor mij ook overbodig, hoef ik ook niet te schrikken als ik er in kijk.

 11. je hebt het als zelfstandige ook niet gemakkelijk, er is overal zo veel vraag en aanbod
  Internet winkelen is zeer gemakkelijk en de dag daarna thuis….
  Nu ben ik benieuwd naar het eindresultaat van je scheermoment.
  .* Een @->- voor jou.

 12. marjolijn1

  De winkel leegstand is denk ik overal hetzelfde.
  En het internet winkelen maakt het er niet beter op, maar is ook niet meer weg te denken.
  Het levert ook vele voordelen op.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.