Murals Heerlen – Synthesis
Murals Heerlen – Synthesis

Murals Heerlen – Synthesis

bVision & Photography

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Deze muurschildering is gemaakt door “Bier en Brood” en heet Synthesis. Het gaat over de digitalisering van de moderne samenleving. Over een tijd hebben we allemaal vierkante oogjes en de vingers en oren maken deel uit van de smartphone. Het gewone leven verdwijnt en we verplaatsen ons naar het internet, waar we deel gaan uitmaken van alle bits en bytes die daar staan opgeslagen. En dat geheel vrijwillig…
Het pand is zichtbaar geworden door de afbraak van verschillende panden aan de spoorsingel in Heerlen. Deze waren ook slooprijk en hadden geen historisch waarde.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 reacties

  1. “Wat een schreeuwlelijk’, was mijn eerste reactie toen ik de eerste foto zag verschijnen. In zekere zin klopt dat dus ook wel. We laten alle bits en bytes weliswaar vrijwillig opslaan, maar dat voelt toch vaak niet even goed. Zo baalde ik vorige week toch wel dat Google Fitbit heeft overgenomen, terwijl ik net een halfjaar zo’n klokje heb. Op zo’n moment wil ik het dus wel even uitschreeuwen.

    Even terzijde, maar wel leuk aansluitend … ik kwam net van een fotoblog getiteld ‘Sociale controle’ toen en nu: https://jonkvorstfoto.wordpress.com/2019/11/12/sociale-controle/

  2. Best wel mooi,, al moet je betekenis wel weten om hem eruit te halen. Die vrijwilligheid om zelf geheel te digitaliseren is bij mij trouwens niet zo aanwezig. Het meeste gaat tegen wil en dank. zo weiger ik nog steeds pertinent te pinnen en bankzaken via het internet te regelen. Eigenlijk héb ik helemaal geen computer, wel een fijne tekstverwerker en een reuze leuk “speeltje”.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.