Als de brandweer…
Als de brandweer…

Als de brandweer…

Gisteren werd ik in alle vroegte, nou ja vijf uur, gewekt door sirenes, nu komt dat wel vaker voor als je tussen de brandweer en het politiebureau woont. Alleen voor de deur stopte het geluid. Een circus van licht trok door de de kier in de gordijnen over de muur van de slaapkamer en ik was dan ook meteen klaar wakker. De overburen stonden met zijn allen buiten, samen met brandweer en politie. Daarnaast stond de straat vol met brandweer en politieauto’s. Gelukkig was er geen brand, maar wel een brandalarm wat weigerde om uit te gaan. Achteraf bleek dat die brandmelders reeds enige tijd geleden vervangen hadden moeten worden. Pas nadat de brandweer alle melders had losgemaakt stopte het geluid en werd het even later weer rustig in de straat…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. logbankje

  Brandalarm geeft toch een onprettig gevoel, hoe laat op de dag ook.
  Deze keer wel heel ongelegen zo vroeg. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Potjandoppie Sjoerd,

  je maakt nog eens wat mee in Hoensbroek…
  Nee… alle gekheid op een stokkie: ik ben blij, dat er eigenlijk niks aan de hand was.
  Je kon gewoon je warme bedje weer in…

  dagdag…
  Prettig weekend van Marlou

 3. Goede morgen Sjoerd, beter een keer te vroeg wakker dan een keer te laat. Voor de tijd dat mensen brandmelders in huis hadden, is in mijn jeugd het huis van de buren afgebrand. Dat was een enerverende nacht, de brandweer die bij ook ons binnen zat en steeds ging voelen of de tussenmuren warm werden, de poes die in paniek was in zijn vervoersmandje. maar gelukkig is die brand niet overgeslagen. Ik weet wel dat ik mijn schoolboeken uit mijn tas heb gegooid en er mijn fotoalbums en poesiealbum in heb gedaan, die zijn nooit meer te vervangen. Later toen alles weer gewoon was hebben we echt moeten lachen. Mijn zus had haar tas vol ondergoed gestopt, en mijn moeder had vrij recente foto’s gepakt en de antieke zilveren erfstukken van oma die ernaast stonden laten staan.
  We hebben nog wel heel lang met die brandgeur in huis gezeten, maar we hebben geen echt vuur in huis gehad.

 4. Oeh… dat is dan weer jarmmer op dat tijdstip, hier was vorige week nog de trauma helikopter geland… maar dat was wel nodig, voor mijn huis in de straat man neer gegaan, aan wat weet ik niet, maar cpr… duurde een tijd, uiteindelijk ging hij met de gewone ambulance mee, maar dat wel overdag.

  X

 5. Hier (in onze residentie) is er ook iets mis met de brandmelders. Vijf keer hadden we reeds prijs, gelukkig elke keer loos alarm. Vanaf de derde keer hoort daar een flinke rekening bij.
  In 2016 brandden hier trouwens tien huizen af…, ook dat van mij…
  Lie(f)s.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.