Elektrisch rijden
Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Rijden met elektrische voertuigen is niet alleen van deze tijd. In de negentiende eeuw werden elektrische voertuigen al volop gebruikt. Denk ook eens aan de stoomtreinen die na de tweede wereldoorlog snel vervangen werden door elektrische treinen. En dat terwijl er in in 1882 in Zandvoort reeds de eerste elektrische tram reed. Zo ging het ook met de auto. In 1835 ontwikkelde de Amerikaan Thomas Davenport de eerste elektromotor voor commerciële doeleinden, het was de start van een hele serie automobielen. Toch liep de verkoop niet, ze waren te duur. De olie kostte in die tijd maar een prikje en dat deed in die tijd de elektrische auto de das om. Maar, we hebben de foto’s nog. Zoals van deze dame, die in 1912 in haar auto het laadstation verlaat.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 reacties

  1. Ik weet het met mijn verstand, maar deze… hahahaha prachtig, en nee zover terug had ik niet gedacht… het is net als de computer… de eersten op de aardkloot… het was alleen nog maar beschikbaar voor bepaalde doeleinden… space center bijv… rocket science…

    X

  2. Frank-103

    Electrisch rijden spreekt mij nog niet erg aan, maar als je bedenkt dat de afgelopen 20 jaar in China van een paar duizend auto’s naar 85 miljoen auto’s is gegaan en dat dit aantal nog fors toe zal nemen, dan is het logisch dat er iets moet gebeuren. En dat een milieudiscussie in Nederland vrij onzinnig is.

  3. Goede morgen Sjoerd, wat een prachtfoto, ik denk dat als er tweedehands elektrische auto’s op de markt gaan komen, misschien meer mensen zich zo’n auto kunnen veroorloven, nu zijn ze toch nog te duur denk ik. En ik weet niet hoe het in het buitenland gesteld is met de laadstations onderweg. Als je met de auto op vakantie gaat, wil je toch niet zonder stroom komen te staan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.