Overweg weg huisje
Overweg weg huisje

Overweg weg huisje

bVision & Photography

In Hoensbroek, aan de voet van de Schurenberg was in de tijd dat per trein de kolen nog getransporteerd werden naar de haven in Stein, hier een spoorwegovergang. Het mijnspoor is al bijna een halve eeuw verdwenen. Maar per toeval kwam ik dit gebouwtje nog tegen. Het staat echt aan de rand van de bebouwing in de achtertuin van de laatste woning aam de Juliana Bernhardlaan. Destijds werden nog handmatig bij iedere passerende trein de spoorbomen naar boven en naar beneden gelaten vanuit dit huisje. Volgens mij is dit het laatste huisje aan het oude mijnspoortraject. Het is waarschijnlijk door de bewoners geannexeerd, of de woning hoorde ook bij dit huisje. Voor mij mogen ze dit kleine monument als herinnering wel weer in oude staat herstellen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.