bVision & Photography

In Hoensbroek, aan de voet van de Schurenberg was in de tijd dat per trein de kolen nog getransporteerd werden naar de haven in Stein, hier een spoorwegovergang. Het mijnspoor is al bijna een halve eeuw verdwenen. Maar per toeval kwam ik dit gebouwtje nog tegen. Het staat echt aan de rand van de bebouwing in de achtertuin van de laatste woning aam de Juliana Bernhardlaan. Destijds werden nog handmatig bij iedere passerende trein de spoorbomen naar boven en naar beneden gelaten vanuit dit huisje. Volgens mij is dit het laatste huisje aan het oude mijnspoortraject. Het is waarschijnlijk door de bewoners geannexeerd, of de woning hoorde ook bij dit huisje. Voor mij mogen ze dit kleine monument als herinnering wel weer in oude staat herstellen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Mooi detail het openstaande raampje.
    Hier zijn deze gebouwtjes gesloopt. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

    logbankje

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.