Chevrolet Impala uit 1978
Chevrolet Impala uit 1978

Chevrolet Impala uit 1978

bVision & Photography

Van Morgaine van Morgaine’s Passions kreeg ik de volgende foto’s toegestuurd met deze begeleidende tekst:
Hoi Sjoerd,
Na een lange zit en 350 km op 1 dag gereden wilde ik nog even een boodschapje doen bij de Aldi om de hoek van Liefste zijn huis. Friesland dus. Hij zette mij af om even verderop zelf alle spullen plus de kat uit te laden in zijn huis. Ik liep rustig terug en ja hoor, precies op het hoekje, eerste parkeerplaatsje, natuurlijk weer een omstandigheid het is bijna donker… kom ik deze taxi tegen met blauw nummerbord…. Een Chevrolet lees ik zelf, en ja… geen idee of ik deze nog tegen ga komen, dus toch maar even mijn flits aan gezet ook, en bij deze, wat foto’s van deze taxi;-)
lieve groet, Morgaine

bVision & Photography

De auto is een Chevrolet Impala uit 1978, die niet zoals dit doet vermoeden, afkomstig is uit New York, en zeker daar geen taxi was. Volgens het RDW was deze auto oorspronkelijk zwart, op de laatste foto is dat goed te zien, daar komt de oorspronkelijke lak weer onder het geel uit. De auto is in 1978 nieuw naar Nederland gekomen en heeft hier zijn eerste kentekenplaat gekregen. De motor die erin ligt is formidabel, op benzine kan hij wel 3,3 km afleggen per liter. Dat moet ook wel, de auto weegt zo’n 1900 kg en er zit een 5 liter 8 cilinder motor in met 160 PK. Ik moet er wel bij zeggen dat deze wagen omgebouwd is op gas(LPG), maar toch…
Je kunt er natuurlijk van alles bij denken, maar met zo’n (bak)beest heb je wel wat in je garage.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Goede middag Sjoerd, wat een bakbeest van een auto is dat. Ik ben meer van de kleine autootjes eerlijk gezegd, maar zo te zien is dit wel een bijzonder exemplaar.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 2. Frank-103

  De vader van een vriend had een Chevrolet Malibu, die is vergelijkbaar (maatje kleiner) met deze auto. Daar mochten we probleemloos even mee naar een kerstmarkt in Duitsland of naar andere plaatsen, een liter lpg deed toen ongeveer 46 cent (22 eurocent), dan lach je om 1 op 5.

 3. Hahahahaha geweldig gewoon wat jij dan naar boven weet te halen over zo’n auto… ik weet wel hoe dat werkt hoor, maar vind het leuker om het jou te laten doen 😀

  En echt he, ik heb mijn ogen open gehouden de rest van de tijd dat ik daar was, maar ik ben hem niet weer tegen gekomen, in heel Drachten niet… en ja, ik ben toch echt ook daar weer met de fiets er behoorlijk op uit geweest voor het boodschapje hier of daar 😉

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.