Spanning in Poppenwier
Spanning in Poppenwier

Spanning in Poppenwier

bVision & Photography

Poppenwier, eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord, maar ze hebben er zelfs spanning. Morgaine van Morgaine’s Passions vond er een trafohuis van het PEB (provinciaal Electriciteits Bedrijf). Hoe en waar kun je uiteraard bij haar op de site lezen. Ze had bij haar foto het volgende verhaal

bVision & Photography

Hoi Sjoerd,
Ik heb denk ik weer een huisje voor jou en wel in het plaatsje Poppenwier, en dit ligt in Sûd-West Fryslan, hier kwam ik terecht omdat een goede vriend van Liefste daar zijn expo had, en wel Koos Reinsma reclame (zo vind je hem online op fb in elk geval), die zowel schildert op doeken als beelden, en jassen en zelfs rubberen laarzen beschildert. Hier in Poppenwier was een soort van kunst route of crea bea route, we weten het niet exact. In elk geval togen wij dus zondag 24 november naar Poppenwier om hem even op te zoeken nadat wij zeker wisten dat hij er zelf zou zijn. Het bleek er zo druk, dat je over de hoofden kon lopen, toch deden wij een rondje Poppenwier na Koos te hebben bezocht en gesproken heel even, het was gewoon abnormaal druk! En wat denk je? Vind ik een huisje bij de bushalte.
Lieve groet, Morgaine

bVision & Photography

Poppenwier of in ABN Poppingawier, kun je vinden in Friesland het maakt onderdeel uit van de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een Terpdorp met zo’n 200 inwoners. Aan de Sneeker Oudvaart heeft het dorp een kleine jachthaven, hieronder op de foto links. Een deel van Poppingawier is een beschermd dorpsgezicht, een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Friesland. Verder zijn er in het dorp een aantal rijksmonumenten.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, het was dus spannend in Poppenwier. Nog nooit van gehoord trouwens, maar ja Friesland is een heel eind vanaf hier, dat heb ik er dus niet voor over. Laat een Aussie niet horen dat ik zo’n afstand ver vind, voor hen is het maar een klein eindje bijna buren 🙂
    Een fijne zondag gewenst.

  2. De fietsen maken dit huisje nog spannend eigenlijk, ik was er dan ook niet voor niets om heen gelopen om te zien of daar nog iets van grote spanning uit te halen viel, hahahaha Dit huisje, is niet echt super razend mooi of spannend, maar er is er weer eentje bij gekomen!

    Poppenwier, beschermd dorp dus eigenlijk, die wist ik dan weer niet, maar ja… zelfs Liefste had er nog nooit van gehoord ik zag het ineens op de borden staan.. en riep.. ‘Hey, daar staat Koos dit weekend!’

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.