Brunssum – Schutterspark (2) de bronpomp
Brunssum – Schutterspark (2) de bronpomp

Brunssum – Schutterspark (2) de bronpomp

Hele verhalen zou ik u over deze plek in het schutterspark in Brunssum kunnen vertellen, over wat dit allemaal had kunnen zijn en het niet is. Het is geen bunker uit de tweede wereldoorlog, het is ook geen verloren gegaan graf, het is bestemd voor de vleermuis. De vleermuizen hebben hier een prima schuilplaats in om vanuit hun huis te vertrekken voor hun nachtelijke rooftochten om ons te verlossen van rondvliegende insecten… Nu weet u uiteraard nog niet wat het geweest is voordat het werd overgedragen aan de familie vleermuis. Het was een van de bronpompen die gebruikt werden om o.a. drinkwater op te pompen voor de staatsmijnen Hendrik en Emma. De bronnen zijn niet meer in gebruik en maken deel uit van een stukje industrieel erfgoed. In de zijkanten zijn openingen gemaakt voor de vleermuis.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Ik blijf ze intrigerend vinden, vleermuizen, het is dat ze in het wild ziektes mee kunnen dragen, maar wie weet, ooit als huisdier? 😉 hahaha

    Mooi dat het er is, ineens vraag ik mij ook af waar de vleermuizen van hier in het park zich nu gaan schuilhouden, er zijn wat bomen waar ik ze in de zomer zie vliegen op het juiste moment, en ze schuilen in open portieken van de flats dicht bij, maar zouden ze er nu ook hangen? als ik ga kijken zie ik ze echt nooit en vraag mij echt af, waar dan en vooral hoe dan!

    X

  2. Onder het dak van ons appartement in O’rijk huizen vleermuisjes. Ik ontdekte dat ooit doordat er overal kleine keuteltje lagen, net muizenkeuteltjes. Toen ik omhoog keek (de keuteltjes lagen netjes in 1 lijn) zag ik de vleermuisjes hangen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.