Goed bezig in Gebrook.
Goed bezig in Gebrook.

Goed bezig in Gebrook.

De foto is van de RWZI Hoensbroek. Op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Hoensbroek zijn vier zonneweides vol gelegd met meer dan 5600 zonnepanelen. Normaliter zie je die niet liggen, maar doordat de bomen in de buurt vrijwel bladerloos zijn zag ik een mooi plekje om daar een foto van te maken. De panelen in Hoensbroek leveren jaarlijks een bijdrage van ca. 1,8 miljoen kWh aan duurzaam opgewekte energie. Chapeau toch…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 reacties

  1. Frank-103

    De kolencentrale in Amsterdam Sloterdijk is nu een paar weken gesloten, maar die hoeveelheid stroom moet toch opgewekt worden. Fijn dat jullie het voorheen zo fraaie Limburgse landschap vol gooien met die lelijke zonnepanelen zodat zij van de kolenstank en uitstoot verlost zijn.

  2. Ria van Felius

    Hier zijn er ook, ik vind het wel goed hoor, dat ziet er niet uit als verloren gegane landbouwgrond oid en vanuit de lucht ziet het er hetzelfde uit als wanneer ze op het dak liggen. 😉

  3. Ik zie het hier al jaren en jaren, De Noorderplassen… daar liggen van die weides, direct al aangelegd nog voor de bouw. Volgens mij voor de huishoudens daar, en ik kreeg een brief, dat men hier op de flat ook wil gaan leggen, bijeenkomst is volgende week, dat je eraan mee kunt doen, maar daar zitten wel kosten aan verbonden… voor de bewoner… zal niet… nou goed, ik ga het merken, ik wil er wel even heen…

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.