Dakar
Dakar

Dakar

bVision & Photography

Voor degen die helemaal weg zijn van Dakar natuurlijk een bijzondere auto. Ik denk alleen aan de tijd dat ik erin gereden heb en helemaal niet zo positief was op de kwaliteiten van deze auto, maar dat terzijde. Op zich is deze Land Rover een mooie auto om de gebaande wegen te verlaten, maar het zijn auto’s voor echte sleutelaars. Er rammelt wel eens wat los, de onderzijde raakt wel eens beschadigd door gebruik in het terrein. Maar aan de andere kant werd deze terreinwagen niet voor niets al zo lang gebouwd. De Land Rover was in productie van 1948 tot 2016. De latere types kregen de naam Defender mee. De Land Rover op deze foto’s is in 1981 voor het eerst op de weg gekomen en beschikt over de 3,5 L 8 cilinder benzine motor. Het gewicht bedraag 2200 kg en dat valt eigenlijk nog wel mee.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Een paar jaar geleden kwam ik dat logo tegen op een kleine vrachtwagen, maar dan zonder Dakar er onder. Vond al snel uit dat het om die rally ging, maar heb het nooit als blogbericht geplaatst. Tot nu dus. Bendankt voor het herinneren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.