Citroën Dyane Furgoneta
Citroën Dyane Furgoneta

Citroën Dyane Furgoneta

bVision & Photography

Deze Citroën Dyane 6 400 Furgoneta Mixta is in Nederland geïmporteerd en werd hier geleverd als een Citroën Acadiane. Het was de opvolger van de beroemde Besteleend, de AK400. Uiteraard was de voorzijde van de Dyane, en de auto was 20 cm langer. Er zat een 602 cc twee cilinder Boxer motor in met 29 pk. Het hier getoonde exemplaar stamt uit 1981 en stond zomaar in Eys op mij te wachten. De auto is gebouwd tussen 1978 en 1987 in een oplage van ca 250.000, maar verloor al snel terrein aan de stationwagens die in grote getale aan het strijdtoneel deelnamen en dan kom je met 29 pk niet zover.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Frank103

  Leuke auto vind ik het, deze doet me aan de camping denken in Frankrijk, dan kwam iedere ochtend de bakker vers brood verkopen uit zn eend of uit zn Dyane.

 2. logbankje

  Met deze Citroën Dyane 6 400 Furgoneta Mixta roep je wel herinneringen boven in de genoemde bouwjaren.
  Mijn toenmalige werkgever vond deze auto wel geschikt om op klus te gaan, dus vanuit de Zaanstreek naar Limburg.
  Het was me een stevige zit, kwam er gebroken uit.
  Zat geen gang in maar met collega’s wel enorm gelachen in deze auto. Hans

 3. Goede morgen Sjoerd, toen ik de foto zag, dacht ik hé een aparte besteleend, maar het is dus een ander model lees ik. Nu ben ik helemaal niet thuis in auto’s dus zo’n vergissing is voor mij heel gewoon.
  Voor vandaag een heel fijne zaterdag gewenst.

 4. een dyane, de herinneringen komen omhoog, een leider va de chiro had er zo eentje, en we konden daar met veel volk ineens in :o)(allemaal plat op elkaar en dat ging)
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.