De tijd van ons leven
De tijd van ons leven

De tijd van ons leven

Wij hadden geen facebook, geen twitter,
geen internet, geen smartphones.
wij speelden buiten, klommen in bomen
en stookten een vuurtje.
Leenden af en toe een appel of een peer.
We hadden een springtouw, knikkers,
rolschaatsen, pijl en boog.
en zaten op de hei, in de wei of in het bos.
Hadden blauwe plekken, schaafwonden,
en soms een kapotte broek.
Hadden vriendjes en vriendinnen,
zelfs winters met Elfstedentochten.
We hadden een heerlijke tijd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. logbankje

  Nou zeker onze jeugd was heel anders, maar ook weer anders dan onze ouders.
  Een boomhut heb ik ooit samen met mijn zoon gebouwd, het was goed. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. In het Wassenaarse Meijendel is sinds een paar jaar een stuk bos dat het apenbos wpordt genoemd, dáár kunnen kinderen gelukkig weer heerlijk ravotten en in bomen klimmen. Blauwe plekken heb ik helaas nu zelfs meer dan vroeger,( gevalletje bloedvatverwijders slikken;-( ) Maar natuurlijk, ik heb sosm ook heimee naar die tijd.

 3. Wat een prachtige foto, Sjoerd!
  Boomhutten heb ik nooit gebouwd, maar wel diverse andere hutten. Het is zoals je schrijft, het moest al bar slecht weer zijn wilden we binnen blijven.
  Ik heb getracht om onze kleinzoons in dat opzicht het goede pad op te leiden, maar dat is een verloren strijd. Zeker stadskinderen weten nauwelijks meer wat buiten spelen is. Maar daar moet dan wel meteen aan worden toegevoegd, dat wij in de jaren 60 onnoemlijk veel meer ruimte en rust hadden dan de jeugd van tegenwoordig. Helaas.

 4. Goede morgen Sjoerd, laat ik nu net een log over vroeger hebben neergepoot. Ja inderdaad als het mooi weer was, speelden we buiten op straat. Hinkelen, touwtje springen, knikkeren, landje veroveren (daar had ik een zakmesje voor) We waren veel in de frisse buitenlucht en er was nog niet zoveel verkeer door de straat waar wij woonden. Mijn vader kocht zijn eerste auto toen ik al dertien was en alleen een buurman die in de aardappel handel zat, had in ons stuk van de straat, een auto. Misschien was onze wereld nog veiliger dan die van de kinderen tegenwoordig, ik zou het niet weten. Er was wel meer sociale controle. Als ik wat uitspookte samen met mijn vriendinnen , kwamen mijn ouders daar wel achter en dan kreeg je straf.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.