Een Peugeot 504 GL
Een Peugeot 504 GL

Een Peugeot 504 GL

bVision & Photography

Sommige zeggen dat deze Peugeot 504 de beste Peugeot was die ooit op de markt verscheen. Maar dat was alleen omdat de allerbeste, de Peugeot 404 niet meer leverbaar was. En dat was te merken ook. De auto was in productie van 1968 tot 1983. De auto was ook in Nederland wel nieuw te krijgen, maar tweedehandsmodellen waren vanaf het begin vrij zeldzaam. Die verdwenen op wonderbaarlijke wijze. Die werden gekocht door onze allochtone van afkomst Noord Afrikanen, er werd een imperial opgezet, en ze werden vervolgens volgeladen met goederen. De auto vertrok naar Noord Afrika, om nooit meer terug te komen. De familie kwam per vliegtuig weer terug. In die tijd waren Marokko reizen vrij bekend. Nu hebben zowel Renault alsook Peugeot daar vestigingen en fabrieken liggen. De 504 is in Nederland zeldzamer dan in Noord Afrika. De op de foto getoonde versie is geproduceerd in 1977 en heeft een 4 cilinder motor met een inhoud van 1971 cc

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 reacties

  1. Er staat er hier al jaren 1 op een halve kilometer van m’n huis. Ook wit en nog nooit bedacht om op de foto te zetten. Nu ben ik er een paar keer langs gelopen om bij de RDW te kijken van welk jaartal ie is. En ja hoor dan staat ie er niet. Kan zijn dat ie in een winterstalling staat, zoveel wordt er niet mee gereden. Of dat ie verkocht is aan iemand in Limburg. 😉

    Ik heb wel een foto van een cabrio-uitvoering. Die is van ’73 en moet nog 3 jaar voor dat ik het een oldtimer ga noemen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.