bVision & Photography

Het trafohuisje deze week vinden we in Hoensbroek-Zuid, in de volksmond Nieuw Lotbroek genoemd. Ik kwam er toevallig langs en dacht ho, stop, die heb ik nog niet. Het ligt tegenover de chinees, New Peacock, op de hoek van de Burgemeester Willemstraat en de Laacertstraat. Het is een moderner type huisje, maar in alle eenvoud voldoet het gewoon waar het voor gemaakt is. Het omzetten van 10.000 Volt spanning naar 400 Volt spanning en bij verder verdeling naar woonhuizen 230 Volt. Nieuw Lotbroek is een buurt in het zuiden van het stadsdeel Hoensbroek en telt ongeveer 4500 inwoners. De buurt bestaat voor een groot deel uit eengezinswoningen en is omgeven door groenzones. Met de omgeving van kasteel Hoensbroek, het park langs de slingerende Caumerbeek en de verborgen Koumenvijver, beschikt de buurt over prachtige groene randen. Multifunctioneel Centrum Gebrook en station Hoensbroek zijn belangrijke voorzieningen voor de buurt.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.