Maastricht, net niet?
Maastricht, net niet?

Maastricht, net niet?

Gisteren waren we voor de afwisseling weer eens in Maastricht, en ik weet het was donderdag en niet al te best weer, maar opvallend genoeg waren er toch wel al wat mensen in de stad. Naast de Carnavals versieringen, die zo zonder maar iets ook niets toevoegen misten we iets anders. Iets dat gezelligheid moet inhouden. Helaas konden we het niet vinden. Voor mij is Maastricht het kwijt, we zijn naar huis gereden met een beetje ontevreden gevoel. Maastricht is een mooie stad, het leeft nog in het verleden, heeft schitterende monumenten en een prachtige geschiedenis, maar het lijkt voor ons stil te staan. Zeker op winkelgebied is het niet Sjiek meer. Daar heeft zelfs een schaap met citroen of een uitgekleed carnavalsmenu bij Amadeus geen invloed op. Ik vrees dat ook in Maastricht het centrum straks met teveel leegstand blijft zitten.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. logbankje

  Ook hier veel leegstand, maar in het dorp hier naast is het ook carnaval. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Ik denk dat als iedereen alleen online koopt alle winkels kapot gaan. Het komt overigens ook doordat winkels een belabberd aanbod hebben tegenwoordig en steeds duurder worden. Niet iedereen heeft zin om parkeergeld te betalen en op zoek te gaan naar iets.

 3. Hier in Alkmaar hadden/hebben we ook teveel winkels vanwege de regiofunctie. Online is maar 1 concurrent. Winkels in een nieuw deel is een andere, maar ook de vele winkelcentra in omliggende dorpen. Voorheen had je 1 grote Hema in de stad. Nu zitten er 5 in de buitenwijken en nog eens 5 in omliggende dorpen. Je kan niet verwachten dat met 10x zoveel winkels mensen 10x zoveel gaan kopen. Het grootste gat blijft hier de inmiddels weer lege V&D, Opvallend is dat vooral Kruidvat het erg goed blijft doen. Die zitten ook in de buitenwjken en we hebben er 2 in het centrum. Toch ga ik er vaak niet in vanwege de lange rijen voor de kassa’s. Oude centra moeten het vooral hebben van leuke kleine aparte zaakjes. Daar hebben we er hier gelukkig nog een paar van. Veel winkels zijn hier de laatste jaren omgevormd in restaurant of broodjeszaak. Daar zit het ook vol. Mensen willen dus echt nog wel naar de stad, maar idd vooral voor de gezelligheid. Een hele berg klerewinkels zouden ze om moeten zetten in woningen. Dwz in die winkels zie ik nooit iemand.

 4. Inderdaad, Maastricht is er niet op vooruit gegaan. Wij waren er een paar jaar geleden na lange tijd en eerlijk gezegd hadden we het na een uurtje of wat wel gezien daar. Wat ons opviel was dat er zoveel chagrijnige armoedig geklede mensen in de niet zo goed onderhouden winkelstraten liepen. Er lag heel veel vuilnis op straat. Het kán een momentopname zijn geweest, hoor. Maar we vonden het een teleurstellend bezoek.

 5. Goede morgen Sjoerd, toen mijn man nog leefde, kwamen we regelmatig in Maastricht, maar sinds zijn dood ben ik daar niet meer geweest. We vonden het altijd een leuke en gezellige stad om rond te lopen en te winkelen. Jammer dat veel oude gezellige winkelgebieden teloor gaan maar dat wordt door de mensen zelf veroorzaakt met dat online kopen. Ik ga nog altijd ouderwets naar de winkels toe en pik een terrasje (als het weer er naar is) in de stad. En eerlijk gezegd vind ik online kopen ook niet leuk, al kan ik me voorstellen dat mensen met een druk leven dat wel doen, die willen op een vrije dag de stad niet meer in en makkelijk thuis bekijken, passen en beslissen.
  Een fijne vrijdag gewenst.

 6. Wij waren gister in Goes, en als je dan binnenkomt rijd je eerst door oppervlakkige industrie. Grote vierkante pakhuizen. Dan het centrum wat overhoop ligt van enorme penis-verlengende bouwprojecten. Goes is het helemaal kwijt.

 7. Dat is jammer, maar het is ook niet makkelijk. Vroeger werden de kleine winkels weggeconcurreerd door de grote winkelketens.. En die redden het nu ook niet meer. Misschien hadden we gewoon bij klein moeten blijven. Klein en uniek.

  Love As Always
  Di mario

 8. Leidse Glibber

  Ik ben bang dat het winkelaanbod probleem overal voorkomt. Naar ik begrijp en zie zit Leiden gelukkig weer iets in de lift en staat er steeds minder leeg. En zelfs de leeggekomen Hudson is eerdaags weer gevuld ( nou je beneden verdieping) Er komt een proefwinkel van de Action in waar je alleen maar kan zelfscannen begreep ik. Misschien niet de beste winkel maar het is wel weer gevuld en vormt geen groot leegstaand gat.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.