Renault 7
Renault 7

Renault 7

bVision & Photography

Bert van Esch ontdekte op Tenerife deze merkwaardige Renault. Het is een Renault 7 en is gebouwd bij de in 1974 geopende automobielfabriek met de naam FASA wat stond voor Fabricacion de Automovile Renault d’Espana SA en deze fabriek stond in Valladolid. De auto werd in een oplage van 240.000 auto’s geproduceerd van 1974 tot 1982. Het was eigenlijk bedoeld als opvolger van de Renault 8, maar niemand, behalve de Spanjaarden zaten te wachten op een Renault 5 met kofferbak. De hatchback was helemaal in op dat moment. Officieel is het een Renault Siete, waarbij Siete staat voor zeven in het Spaans. De motorische specificaties zijn verder gelijk aan de eerste series van de Renault 5 (1100 cc/44 pk). De auto ziet er op het achterlichtje na prima uit.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. als ik zo’n oldtimer zie vraag ik me altijd af hoe het komt dat ze nog rijden en er soms zo goed uit zien, nu maken ze de auto’s niet meer zo goed
    /Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou
    (morgen ben ik er niet)

  2. Goede morgen Sjoerd, ik heb totaal geen verstand van auto’s , dat heb ik al maar gezegd, voor mij is alles al goed wanneer er vier wielen onder zitten en dat nergens iets lekt. Ik wil dat een auto naar behoren presteert en me veilig brengt waar ik wezen moet. Het model maakt mij niet zoveel uit en de kleur eigenlijk ook niet. Al zou ik deze kleur niet zo snel uitkiezen, ik heb helemaal niets met groen .
    Een fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.