De Zorg voor elkaar
De Zorg voor elkaar

De Zorg voor elkaar

Langzaam dringt het nieuws tot ons door, geen school voor Jeslynn, de opvang dicht, alle horeca op slot. Geen afspraak voor mijn knie, de dokter zal u wel bellen. Langzaam wordt het leven ontwricht. Mijn vrouw zit hier thuis te werken in plaats van op haar werkplek in Heerlen. Tot afgelopen zondag woonde ik aan een drukke doorgaande weg, nu kan ik de auto’s die voorbijkomen tellen. Ook wel eens leuk, maar ook wel stil. De woorden die zijn blijven hangen in alle berichtgevingen zijn: “Nederlanders, zorg voor elkaar”. Dus ben ik maar aan het eten begonnen. Een lekkere Goulash op basis van kip samen met de niet gehamsterde volkoren rijst (er stond nog een aangebroken pak), was de pan snel leeg.
Begrijp de titel alsjeblief niet verkeerd, ze verdienen allemaal een bloemetje in de zorg, zij staan aan het front. Ze verdienen alle steun die wij kunnen geven door ons te houden aan de opgelegde afspraken.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Goed eten is ook zorg!
  Wij houden ons zoveel mogelijk binnen, E. heeft eigenlijk al 12 dagen alle symptomen, begonnen met koorts/keel/hoest, dagenlang letterlijk elke minuut hoest, die nu eindelijk wat afneemt. Zeker weten doen we het niet: géén test, want die dagen was het nog “U bent niet in China/Italië geweest.” (Maar wèl op Open uni/hbo-Dagen door het hele land.) Onze hoogbejaarde buurman mag hier dus voorlopig niet mee-eten :-} Zulke ‘zorg’ zou nu gevaarlijk kunnen zijn :-}

 2. hanscke

  Als ik eerlijk ben, ik was geen fan van dat applaus van gisteravond. Volgens mij was het ook maar mondjesmaat. Nogmaals ik houd niet van copieergedrag. Toen ik de beelden van Italie en later van Spanje zag kon ik het nog wel waarderen, maar a. het is misschien nog wel veel te vroeg en b. ik had het beter gevonden als er iets nieuws was bedacht.

 3. logbankje

  Mensen moeten gewoon hun gezonde verstand gebruiken.
  Hier groepen jeugd bij elkaar, mensen houden weinig afstand.
  Als we snel verlost willen zijn van het corona virus, kunnen we er samen wat aan doen.
  Hamsteren is echt niet nodig, maar nu zijn wel de schappen leeg.
  En mensen die werken stoten nu hun neus als ze in de winkel komen. Hans

 4. Ria van Felius

  Hier worden vooral vanuit de dorpshuizen en ook restaurants voor ouderen gezorgd, aan huis bezorgd, alles word gedaan om elkaar op de been te houden.

 5. De zorghulp die ik 1x p.week voor anderhalf uur krijg mag niet meer komen voorlopig….. nou ja, heel veel maakt het niet uit die anderhalf uur. Gelukkig hebben al wat bewoners uit de straat aangeboden boodschappen voor me te doen als het nodig is. Maar ik doe het gewoon lekker zelf. Dat gaat prima.

 6. Goede morgen Sjoerd, ik ben gister gebeld dat de vrijwilligers niet op het asiel worden verwacht, ze werken nu alleen met de vaste krachten. Dus ik ben thuis, op de kleinkinderen hoef ik ook niet te passen dus morgen en overmorgen ook het huis niet uit. Dat is voor mij wel goed, gekeken naar mijn ziekte en leeftijd, maar ik vermaak me gelukkig wel hier en met het mooie weer kan ik ook een wandeling naar de zee toe maken. En verder heb ik dagelijks telefooncontact met mijn kinderen dus ik hoor wel van ze hoe het daar nu gaat.

 7. Dag Sjoerd,

  Mooi! De zorg mag inderdaad in het zonnetje worden gezet.
  Wij kunnen best wel goed voor onszelf zorgen…
  Maar wie zorgt er voor de zorg?

  Groetjes en blijf gezond!
  Marlou

 8. In principe zouden S en Y wel naar de opvang mogen, maar we proberen ook die sector een beetje te ontlasten. We lossen het hier in huis of bij familie op. Dat eten ziet er heerlijk uit. Dat is goed voor de weerstand.

  Love As Always
  Di mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.