De blauwe reiger
De blauwe reiger

De blauwe reiger

door de typische staande houding en hun vreemde vlucht is de blauwe reiger niet moeilijk te herkennen. De naam ‘blauwe’ komt meestal niet overeen met de werkelijkheid, dan was het beter geweest dat ze deze vogel grijze reiger hadden genoemd. Ik heb een haat liefde verhouding met deze beesten. Ze stelen de vissen uit mijn vijver maar op de foto willen ze niet. Heb ik er deze week weer ene gezien, vliegt hij er meteen vandoor.Dag reiger dus… Maar och, het blijft natuurlijk wel leuk om hem toch eens op mijn gemak op de foto te kunnen zetten.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. hanscke

  Ha ha Hond Iemand is gek op blauwe reigers. Hij heeft er een keer eentje geapporteerd. Op het commando los deed hij dat ook. Gosse heeft de reiger toen gepakt en weer los gelaten. Reiger leek ongedeerd.

 2. logbankje

  De blauwe reiger is een mooie vogel, heeft me heel wat vissen gekost uit de vijver.
  En best een grote vogel, al hij zijn snavel in de lucht steekt ik hij flink aan de maat. Hans

 3. Toch een mooie serie, Sjoerd. Ik trof vanmorgen weer een lekker gewillig en rustig exemplaar dat uitgebreid de tijd nam voor een fotosessie.
  Vissen hebben ze hier nog nooit uit de vijver gestolen, dat hebben ze tot dusver alleen bij de buren gedaan. 😉

 4. Ik ben niet zo dol op reigers, sinds ik er eentje met een klein gillend konijntje in zijn snavel zag vliegen. Dan denk ik je snavel is groot genoeg om je prooi gelijk door te steken, doe dat dan ook.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.