Of we in deze tijd de Volvo 66 DL nog als Luxe zouden noemen waag ik te betwijfelen, maar dat het destijds een leuke auto was weet ik zeker. Mijn vaders was als gehandicapte gebonden aan dit type auto’s en we waren er destijds maar wat blij mee. Overigens was dit ook de laatste Daf/Volvo die we gehad hebben. Dit exemplaar trof ik deze week aan op een parkeerplaats in Heerlen. Deze is in 1975 van de band gerold in Born en heeft nog de 45 PK 1100 cc-“Cleon-Fonte” motor van Renault. De auto heeft de tand des tijds niet helemaal goed doorstaan, ook al staat er nu Volvo op, maar hij is er nog en kan nog verder worden opgeknapt. Veel van deze auto’s zijn na een rondje achteruit rijden op het circuit aan hun einde gekomen of vermorzelt door de caravan die erachter hing met caravan trekken. Een kek autootje, toch…

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, ja ik herinner me die auto’s wel, ik heb ze nooit erg mooi gevonden eerlijk gezegd.
    Hier schijnt een heerlijk zonnetje dus vanmiddag even een eindje wandelen. Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.