Goeiemorgen zeg…
Goeiemorgen zeg…

Goeiemorgen zeg…

Ik vind het maar vreemd het winkelen op de dag van vandaag. Ik was deze week even bij onze Appie XL bij het Roda stadion in Kerkrade. Op de parkeerplaats reed me een auto voorbij waarvan de bestuurder een mondkapje droeg. Nu, ik heb niet zo’n ding en ga ook niet met een stofmasker van de gamma rondlopen. Het eerste wat echt opviel was dat de winkelwagens er allemaal als nieuw uitzagen, wat een weelde zeg. Eenmaal binnen leek het in eerste instantie alsof ik in een vriescel terecht was gekomen. Er liep een man met de dikke sjaal om voor zijn gezicht en daarboven tot over zijn oren, een zwarte hoed. Alleen de ogen waren vrij. Met de grootste voorzichtigheid laveerde hij door de XL. Normaliter kom ik daar vaak en de meeste personeelsleden kennen me dan ook wel. Bij het brood was het meisje al voor mij het tijger volkorenbrood aan het snijden voor ik in de buurt was. Ik zag haar kijken en stak vier vingers op, voor vier halve broden. Ik pakte even later het brood op en zei “goedemorgen” tegen haar. Ze keek op en zei bedeesd dankjewel. Ik vroeg waarom ze dat zei en het bleek dat er een wat grimmige sfeer in de zaak heerste en dat ik die dag de eerste was die vriendelijk een goedemorgen tegen haar zei. De meeste klanten waren meer met zichzelf en de mede winkelaars bezig en keken verder niet op of om.
Ik werd hier even stil van, keek eens rond en zag inderdaad dat de meesten schichtig in het rond keken, ineengedoken liepen, wat je net niet moet doen, en voor de rest verder gingen met hamsteren. Jammer eigenlijk, want het personeel van de winkel kan er ook niets aan doen en doet zijn uiterste best om alle schappen gevuld te houden. Ik heb respect voor deze meisjes en jongens die de hele dag in een omgeving rondlopen waarin ze ook risico lopen. Ook zij verdienen eigenlijk een applaus…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

 1. logbankje

  Nou een mondkapje helpt dus niet volgens de deskundige.
  En landen zoal Japan en China liepen de mensen al voor het coronavirus met een mondkapje op.
  Helaas is de vriendelijkheid bij sommige mensen verdwenen.
  Het meeste was is gehamsterd is al bij het afval terecht gekomen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Van de week de Lidl nog gemaild dat ik blij met mijn vestiging was, allemaal vriendelijk allemaal de kant als je er aan komt en alles in de schappen en zo niet dan een halve pallet afstapelen zodat je het alsnog hebt. Het is prettig als mensen je kennen en je groeten, eigenlijk heel normaal he.

 3. Helemaal mee eens… Feitelijk lopen ze meer gevaar dan de klanten, zij komen de hele dag met veel mensen “in contact” zij het van een afstandje, ze verdienen zeker applaus!

  Wij hadden al een “bezorg-abonnement” waarmee we nu alles voor de hele week bestellen, ook om anderen te beschermen tegen de (al of niet) “gewone griep” die E. begin maart had opgelopen :-}

 4. Prachtige kopfoto! Het wonen in een klein dorp kan best nadelen hebben maar in tijden als deze beslist voordelen. Ik herken totaal niets van wat jij schrijft en wat ik hierboven lees. Ik maak, op gepaste afstand weleens een praatje met een bekende in de supermarkt, het personeel is vriendelijk en behulpzaam en ook met hen maak ik een praatje, het is al moeilijk genoeg voor ze. Een mondkapje heb ik hier in het dorp nog niet gezien en de sfeer blijft gemoedelijk. Die akelige sfeer is toch niet vol te houden, bah.

 5. Sommige mensen zijn gewoon erg bang en gaan dan raar doen, denk ik. Maar je hebt helemaal gelijk: voor het winkelpersoneel dat het werk in ongewone omstandigheden doet: ze verdienen allemaal dat de klanten normaal doen en vriendelijk zijn. Ik vind de sfeer in onze winkels erg goed. De mensen houden zich aan de regeltjes, ze wachten rustig op hun beurt en maken praatjes met elkaar en ook wel het personeel. Op de voorgeschreven afstand natuurlijk, maar het gebeurt wel. Het personeel dat de vakken vult heeft speciale hesjes aan met ‘houdt afstand’ en er zijn looppijlen op de grond aangebracht. Ik vind het eigenlijk allemaal wel relaxt.

 6. Vanmorgen trof ik een fijne uitzondering maar je hebt gelijk, de sfeer in de winkels is niet om over naar huis te schrijven. Het moet heel onprettig werken zijn voor het personeel en ik probeer dus ook extra vriendelijk te zijn.

 7. Ria van Felius

  Als iedereen zich aan de regels houdt is er toch niets aan de hand, de karretjes zijn schoon nu en bij thuiskomst je handen wassen, dan moet het toch lukken. Ik ga straks ook weer eens kijken, raar blijft het wel.

 8. Ja, het is heel gek om nu boodschappen te doen, wat ik ook merk, is dat de ene helft heel raar doet en zich inpakt, maar hier weer niet, allemaal wat losjes, karren worden aangereikt na ontsmetten, vervolgens mag iedereen gewoon naar binnen, kruis je elkaar gewoon, de hesjes zijn aan, maar ja, dan zetten ze alles midden op het pad om te vullen en kun je er niet langs, dus komen de klanten ook weer vlak langs elkaar heen… Ik doe mijn best, blijf ook vriendelijk, blijf ook vragen… en gedag zeggen. Maar hier, lijkt het net of alles redelijk normaal is eigenlijk… niets aan de hand.

  X

 9. Goede morgen Sjoerd, hier in de winkel in het dorp, heb ik nog niet zulke reacties meegemaakt, wel hebben de meisjes aan de kassa handschoentjes aan en er is een scherm geplaatst om hen te beschermen. Maar verder niet veel extra maatregelen zo te zien.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

  1. Ik kom niet meer graag in de supermarkt, laat het liever over aan andere huisgenoten. Toevallig gisteren na langere tijd weer naar Jumbo gegaan. Wel met de fiets, binnendoor want heb geen zin op commentaar op Duits kenteken ……

 10. Gelukkig ervaar ik dat niet zo tijdens het werk, maar ik moet zeggen in de supermarkt als ik nu iemand goedendag zeg en aanspreek word ik al snel voor gek aangekeken. En dan heb ik geen sjaal of bivakmuts op mijn hoofd. 😉

  Love as always
  Di mario

 11. Akelig ja. Ik loop er met een lange lijst op m’n telefoon, streep af wat in m’n karretje ligt. Geen mens is in voor een praatje, allemaal draaien ze hun hoofd af. Maar van vriendelijk zijn word je niet ziek. Dus heb ik degenen die hielpen vriendelijk bedankt. Rare tijden nu.

 12. het is echt, ik kwam thuis van de winkel en zei tegen mijn zoon, gaan winkelen is net zoals in een zombiefilm.
  In de winkel kennen de meisjes me ook, en ik doe altijd een praatje, waarom niet, vriendelijk zijn moet toch
  En dan hebben ze een mondmasker of sjaal aan zoals jij zegt, handschoenen, ze nemen afstand en kijken niet, maar die gsm hebben ze vast, en dat vindt ik dan pas echt stom en vies
  -Een @->- voor jou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.