Volkswagen
Volkswagen

Volkswagen

Ze worden al een jaartje ouder deze Volkswagen Kevers. Deze komt uit 1971 en heeft op het kenteken staan dat die oranje is. Lijkt me toch van niet. Nu is de kever wel de bekendste Volkswagen ooit, maar langzaam aan verdwijnen ze uit het normale straatbeeld. Netjes opgepoetst en op autoshows zie je ze uit hun garage komen. Maar voor dagelijks gebruik is zo’n 40 jaar oude auto niet echt meer geschikt. Kenmerkend voor deze Kevers was de achterin liggende boxermotor, als er een auto voorbij reed met dit typische geluid kon het alleen maar een kever zijn. Er was maar een andere auto die ook een heel specifiek geluid maakte hier in het westen. Dat was de DKW met zijn tweetakt motor, die maakte een pruttelend geluid. Een Trabant had dat geluidje ook, maar die zaten destijds niet in de export.

[URIS id=29177]

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. Kakel

  Sjoerd, wat heb je dat leuk gedaan met die wisselende foto’s!
  Deze kever is puur jeugdsentiment. Mijn vader reed in een groene. Toen m’n broer en ik nog klein waren, konden we allebei languit – kop aan kon- liggen op de achterbank. En dan dat héérlijke geluid…
  Lieve groet ♥

 2. logbankje

  Dit is een Volkswagen Kever uit de tijd dat men nog echt plaatwerk gebruikte.
  De luchtgekoelde motor haal je er altijd uit, net als de pruttelende Trabant. Hans

 3. Toen ik Henk leerde kennen had hij samen met een vriend een Kever. Dan heb ik het over 1959 en dié kever was toen al niet nieuw. Nog met de kleine achterruit die ook nog eens door een middenstijl in twee delen gescheiden was..
  Het is al meer dan 60 jaar geleden dat dié kever onze eerste kus voor de buitenwereld verborg!

 4. Sjoerd, in ons dorp in de Bergstrasse staat een joekel van een blauwe auto. Misschien heb je ‘m al gespot als je gaat tanken (sinds dat niet meer mag in B kom je toch weer naar D?) anders maak ik wel een foto. Ding heeft NL kenteken.

 5. Ja, ik heb het al vaker vertelt, ik ben erin opgegroeid, het was de eerste auto die mijn opa had ooit.. hahahaha ze zijn geweldig, en als ik ze nu terug zie en de ruimte zie aan de binnenkant, vraag ik mij nog altijd af, hoe we het ooit gedaan hebben, met 6 man erin… (ik zat voorin op schoot… ;-))

  X

 6. Goede morgen Sjoerd, altijd als ik er eentje zie gaat mijn hart open, ik ben altijd dol op deze auto’s geweest en heb er ook een stel in bezit gehad. Ze hebben me nooit laten staan, hij deed het altijd en simpele dingen kon ik ook zelf nog doen. Indertijd was er in het stadje waar wij toen woonden een doe-het-zelf garage waar je onder begeleiding van een monteur op zaterdag terecht kon om zelf wat aan je auto te doen. Zo heb ik olie ververst en bougies vervangen dat was bij een kever prima te doen.
  Ik wens je een fijne zaterdag, geniet van het mooie weer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.