Spanning in het kapelletje in Amersfoort
Spanning in het kapelletje in Amersfoort

Spanning in het kapelletje in Amersfoort

bVision & Photography

Het mooi verscholen trafohuisje van deze week is wederom op de foto gezet door Ted. We vinden het aan het Haartje in de wijk Nieuwland te Amersfoort en heeft de vorm van een kapelletje. Het lijkt alsof het huisje zomaar in de tuin van de bewoners erachter is gezet. Het huisje lijkt ook veel ouder dan de omgeving waar het staat, maar ik kon niet echt meer informatie ervan vinden. De wijk Nieuwland is opgedeeld in vijf delen. Deze delen zijn het Stadskwartier, de Lage Hoven, de Hoge Hoven, het Waterkwartier en Stadstuin. In de lage Hoven vinden we dit trafohuisje.

Een transformatorhuisje, in België meestal een elektriciteitscabine of distributiecabine genoemd, is een huisje waar een of meer transformatoren geplaatst zijn om hoogspanning om te zetten naar laagspanning voor distributie aan huishoudens en bedrijven. Veelal wordt hiervoor 10 kV of 15 kV omlaag getransformeerd naar 400/230 V. De hoogspanning in de transportnetten boven de grond bedraagt of 220 kV of 380 kV.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, wat een mooi gebouwtje, met aan beide zijden zo te zien een gevel met smeedwerk bovenop . Het lijkt zo inderdaad in een tuin te staan, met de kliko’s en de regenton uit het zicht van de andere kant af gezien natuurlijk.
    Je hebt inmiddels vast een heel uitgebreide verzameling van die huisjes en er zijn ook heel bijzondere bij, daar past dit huisje zeker goed bij.
    Een fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.