Opel Manta 1974
Opel Manta 1974

Opel Manta 1974

bVision & Photography

Deze Opel Manta uit 1974 is op de foto gezet door Morgaine van Morgaine’s Passions toen ze op bezoek was bij haar dochter. Ik heb nog geprobeerd om de foto’s wat op te poetsen, maar het gaat om de auto uiteraard. En gezien de leeftijd mag deze auto zeker mijn virtuele garage in. Het was een ikoon destijds, ik had het idee dat al die jongeren die eerst een kreidler bromfiets reden zijn overgestapt naar een Opel Manta. Wellicht heeft iemand dat ooit uitgezocht. Weet u overigens nog wat uw eerste auto was en wat uw laatste auto is/was. De Opel Manta was eigenlijk de Ford Capri, maar dan van Opel. Daarnaast was daar in die tijd nog de grote broer, of zusje, de Opel Ascona. Als sportauto stelde deze Manta niets voor, je kocht zo’n auto om gezien te worden en dat mag deze ook nog steeds. Mijn eerste auto was een degelijke Volkswagen Ponton (1500), mijn laatste is een Renault Clio.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Kakel

  Dat is een blitse kar! Mijn vaders eerste auto was een groene kever.
  Mijn eigen auto een witte Toyota Starlet. En nu al tien jaar een blauwe. Ik blijf net zo lang rijden tot het een klassieker is geworden (-:
  Lieve groet ♥

 2. hanscke

  Ik vond hem foeilelijk, maar het zou best kunnen dat hetzelfde soort volk wat eerst op een Kreidler reed, later naar dit type auto overstapte. voor mijn gevoel ligt het wel in elkaars verlengde.

 3. Jaaaaaaa, 1 ding Sjoerd.. niet mijn dochter, dochter van Liefste, dus cadeau dochter, omdat we dat leuker vinden dan stief… 😉 hahaha

  En, zoals ik al had verteld, deze staat er vaker, en als het er weer staat, voor jouw garage, dan zet ik hem goed op de foto met grote camera, deze zal ik voortaan altijd mee nemen als we naar hen toe gaan… maar het staat er niet altijd!

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.